spot_img
11.8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Mediaș: Pași importanți în implementarea proiectului de reabilitarea și modernizare a Centrului Istoric

Știri din Județ

Publicitate

În ultima perioadă, au fost făcuți pași importanți pentru reușita implementării proiectului „Reabilitare/Modernizare străzi centru istoric“, proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, cu o valoare totală de 43.165.614,78 lei.

În acest sens, primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman, a postat astăzi pe pagina oficială de Facebook:

„Dragi medieșeni, 

Vă prezint ce prevede și modul în care va arăta Centrul Istoric al municipiului Mediaș după implementarea proiectului pe fonduri europene nerambursabile pe care l-a câștigat orașul nostru .

Mulțumesc întregii echipe care s-a implicat în tot ce a presupus acest proiect până în acest moment 

Este important pentru noi toți să înțelegem că acest proiect, în integralitatea lui, înseamnă: 

Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 4 și reabilitarea și modernizarea străzilor din centrul istoric al Municipiul Mediaș, mai exact, a străzilor St. L. Roth, P. Sandor, I. G. Duca, N. Iorga și P-ța Regele Ferdinand – ca și componente ale aceluiași contract de finanțare.

Obiectivele investiției sunt:

– modernizarea infrastructurii edilitare – rețele de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, realizarea de trasee/canale tehnice pentru cabluri, modernizarea sistemului de iluminat public folosind un sistem performant energetic;

– modernizarea zonelor și traseelor pietonale cu punerea în valoare a perspectivelor valoroase asupra fondului construit

– reorganizarea spațiilor verzi existente şi crearea de noi spații verzi unde zonele permit și dotarea spațiului public cu mobilier urban specific funcțiunii de odihnă și recreere: pavarea străzilor, trotuarelor și a pieței cu îmbrăcăminte realizată din piatră naturală cu evidențierea vestigiilor arheologice prin casete vitrate;

– marcarea elementelor relevante care rememorează evoluția istorică a pieței (traseu pârâu, fântâni istorice etc.)

Valoarea proiectului este de 43.165.614,78 lei. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Notă :

– în paralel cu acest proiect voi promova un program de refacere a fațadelor clădirilor din Centrul Istoric care prezintă un grad avansat de degradare.“

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Oribil. Un proiect absolut kitschos si de prost gust care nu pune in valoare ansamblul urban de mare valoare: prea multe elemente si materiale, jardiniere si copaci care nu au ce cauta intr-o piata de caracter medieval. Cea mai buna optiune ar fi fost recuperare imagina originala a pietei: o esplanada din nisip in care se pot organiza cat mai multe evenimente si care pune in evidenta golul urban care este piata, care trebuie sa functioneze ca o sufragerie urbana. Pastrare acel fel de gradina inutila si de prost gust doar poate fi sustinuta de un discurs populist si absolut incult care nu tine cont de specificul locului si de istoria orasului. Va invit sa vedeti cum arata cele mai frumoase piete din Italia sau Spania, fix acele pe care va place sa faceti poze cand le vizitati, fix asa au aratat pietele din orasele medievale romaneste pana cand a inceput pierderea conceptul de viata urbana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…