7.9 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Aproximativ 2000 de cazuri de violență domestică, pe an, în județul Sibiu. Sunt și probleme de logistică!

Știri din Județ

Statistică îngrijorătoare în județul Sibiu. Aproximativ 2000 de femeie sunt victime ale violenței domestice. Din nefericire, doar în aproximativ 10% din situații sunt emise și ordine de protecție, de cele mai multe ori, victimele aleg să nu depună sau să-și retragă plângerile.

La nivelul I.P.J. Sibiu, în primele 6 luni ale anului 2022 au avut loc 920 de intervenții la cazurile de violență domestică, 849 dintre acestea fiind semnalate prin S.N.U.A.U. 112, iar 71 prin alte modalități de sesizare.

Din totalul lor, au fost identificate 252 de cazuri cu risc iminent, fiind emise 125 de ordine de protecție provizorii, în 98 de cazuri victima refuzând emiterea acestuia.

Slab pe partea de ordine de protecție.

De cele mai multe ori, victimele se împacă cu agresorul, totul fiind dat uitării, însă doar până la următoarea bătaie. Astfel, din multitudinea de cazuri de violență domestică, au fost emise doar 125 de ordine de protecție provizorii, 63 în mediul urban și 62 în mediul rural. Dintre acestea, 41 au fost transformate în ordine de protecție.

​Cele mai multe ordine de protecție au fost emise la solicitarea victimei (61), iar 28 la solicitarea procurorului.​

DIFICULTĂŢI:

La nivelul județului Sibiu, au fost identificate o serie de neajunsuri la nivelul subunităţilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu, dintre care exemplificăm următoarele:

– în orașul Dumbrăveni există un singur adăpost de noapte, însă acesta dispune doar de 3 locuri, iar persoanele aflate vădit sub influența alcoolului nu sunt cazate. De asemenea, în cadrul acestui adăpost de noapte, nu există personal specializat care să asigure consultanță și permanență în vederea supravegherii persoanelor găzduite;

– în municipiul Mediaș există un adăpost de noapte, însă acesta este deschis în intervalul 19:00-07:00, iar persoanele aflate vădit sub influența alcoolului nu sunt cazate;

– pe raza localității Șelimbăr, echipa mobilă din cadrul S.P.A.S. răspunde la solicitările organelor de poliție doar până la ora 16.00. 

– pe raza localității Slimnic reprezentanții acestora nu răspund întotdeauna solicitărilor, iar atunci când sunt în concediu aceștia nu sunt înlocuiți de nicio persoană.  

– la nivelul Secției 3 Poliție Rurală Agnita au fost situații când singurul lucrător cu atribuții din cadrul primăriei se afla în concediu sau nu a răspuns la telefon pe timpul nopții.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri