3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Declarația pentru scutirea de la taxa de salubrizare în cazul imobilelor nelocuite. Termen de depunere

Știri din Județ

Pentru scutirea de la plata taxei de salubrizare, sibienii care dețin un imobil nelocuit/neutilizat trebuie să depună anual, până în 30 septembrie, o declarație prin care să ateste/să reconfirme că respectivul imobil are în continuare acest statut, conform prevederilor Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare, art. 3, aprobat prin HCL 35/2021. Împreună cu declarația, cetățenii în cauză trebuie să depună și confirmarea din partea Asociației de Proprietari și/sau orice alt document care să ateste faptul că imobilul este nelocuit/nefuncțional. 

Prin urmare, sibienii care dețin astfel de imobile mai au timp până la finalul acestei luni să depună declarațiile și documentele doveditoare, având la dispoziție mai multe modalități:

✓ În format electronic 

o prin platforma de salubrizare de pe https://www.salubrizare.sibiu.ro/

o prin e-mail: declaratie.salubrizare@sibiu.ro  

✓ În format tipărit, la registratura Direcției Fiscale de pe str. Turismului nr. 15A. 

Formularul pentru această declarație poate fi descărcat de pe următorul link: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf/formulare/Declaratie_de_impunere_stabilire_taxa_speciala_de_salubrizare.pdf.

 

Precizăm că TOȚI proprietarii care dețin imobile nelocuite au obligația de a depune această declarație ÎN FIECARE AN. În situația în care nu depun declarația până la data de 30 septembrie, aceștia vor plăti o taxă de salubrizare în cuantumul penalizator egal cu dublul valorii abonamentului standard, adică 84 de lei/lună.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș