0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sibianul Marius Lazăr, noul lider al Partidului Verde (Verzii) (CP)

Știri din Județ

Prof. Christian Hermann Hirsch
președinte Partidul Verde Sibiu a transmis următorul comunicat de presă.

În urma Congresului din 3 septembrie ce a avut loc la București, Partidul Verde (Verzii) are o nouă conducere: Marius Lazăr din Sibiu (politolog și doctor în științe politice) este noul copreședinte (bărbat) al verzilor din România alături de copreședinte (femeie) Lavinia Cosma din Mureș (consilier orientare vocațională) și Adrian Dohotaru din Cluj (activist civic de mediu) în funcția de președinte executiv.


Partidul Verde (Verzii) este singurul partid din România membru al Verzilor Europeni EGP (European Green Party) de unde a preluat modelul unei conduceri având copreședinți femeie și bărbat promovând astfel egalitatea de gen.

Partidul Verde – Verzii 2.0 se relansează în România pe fondul ascensiunii incredibile din ultimii ani a partidelor verzi în Europa. Un nou drum politic. O nouă echipă! Un nou Program politic de centru-stânga! O nouă abordare.

La Congres au avut intervenții online copreședinții Partidului Verde European, europarlamentarii  Thomas Waitz și Melanie Voegel, europarlamentari verzi din Italia, Germania, Franța și au fost prezenți lideri ai unor partide verzi din regiune (Bulgaria/ Borislav Sandov, Ex-Vicepremier și Ministru al Mediului, Ucraina, Republica Moldova).
De asemenea s-au mai adresat congresului  Constantin Damov – Președintele Coaliției pentru Economia  Circulară, Fondator și CEO al Green Group România, Roxana Bojariu – climatolog, Florentin Iancu – președintele Sindicatului din IT, Dan Trifu, președintele EcoCivica, Avram Iancu – singurul român care a traversat înot Canalul Mânecii.

După Congres, delegația organizației din Sibiu a participat alături de alți colegi din țară la protestul din Piața Universității – București împotriva incompetenței și a relei voințe prin care este gestionată criza facturilor la energie de către Guvernul României și cerând demisia ministrului Energiei Virgil Popescu. Totodată au tras un semnal de alarmă față de lipsa de reacție a autorităților române la efectele negative pe care le au schimbările climatice actuale asupra noastră, a tuturor.

De asemenea, la Sibiu în perioada imediat următoare, Verzii se vor reorganiza, se vor implica printr-o activitate politică centrată pe nevoile cetățenilor și un oraș cu adevărat verde.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș