spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Nicu Ștefănuță: Că tot a început școala, Ministrul Energiei, Virgil Popescu face ce știe orice elev corigent. Încearcă să dea vina pe cei buni pentru că el a dat greș (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Europarlamentarul sibian Nicu Stefanuță transmite următorul comunicat de presă:

Abia în ziua moțiunii lui de cenzură, la restanță, și-a amintit de mine, ca orice politician responsabil.

Virgil Popescu, șmecherul de la energie, și-a găsit în mine cauza incompetenței lui.

Faptele:

  1. PSD- PNL a dezincriminat în luna august pe cei care construiesc fără avize microhidrocentrale. Adică pe șmecherii ce seacă râurile țării și omoară tot din ele. Adică încalcă legile UE, lucru pentru care vom fi penalizați din păcate (infringement).
  2. Una este energia hidro, pe care o susțin, așa cum arată semnalul pentru investiții, pe care l-am tras în luna februarie (în comentarii, vizita la Porțile de fier). Alta sunt microhidrocentralele prietenilor de partid ai lui Popescu. Una aduce energie, alta seacă resurse!
  3. Ca David Copperfield, Popescu ne arată iepurele din altă pălărie, să ne ia ochii de la ce face cu adevărat. Soluția la energie trebuia găsită deja, nu acuzat Ștefănuță în toamnă gratuit.
  4. Am putea avea proiecte de hidroenergie serioase pe râuri importante ale României. Dar în niciun caz din microhidrocentrale.

În schimb, Popescu dă vina pe un Bau Bau imaginar venit de la Bruxelles. Riscăm să pierdem cele 12 miliarde de euro, fonduri europene nefolosite, bani pe care domnul Popescu îi putea investi la energie. UE își va face cruce că ne dă bani și este înjurată pe banii ei.

  1. Popescu își bate joc de ceea ce avem și anume: bani europeni pentru investiții în regenerabile, dar și în gazele din Marea Neagră.

USR se bate de ani buni pentru a debloca răul făcut de PSD. Abia anul acesta, legea offshore a fost promulgată, adică prea târziu pentru criza de acum. Dă-i Doamne omului mintea de pe urmă!

Nu îmi place să vorbesc la persoană. Iubesc soluțiile pentru azi și pentru viitor.

Însă vorbim de Virgil Popescu, cel care a dărâmat piața energetică din România, făcând-o una dintre cele mai scumpe din Europa, care a golit pușculița oamenilor iarna aceasta.

Virgil Popescu, același care este in buzunarul firmelor mari de energie care au făcut profituri record anul acesta.

În loc să se uite ce a făcut într-un AN DE ZILE la energie, el critică Bruxelles-ul și viitorul. Adică pentru ce crede el că voi face eu în viitor, a picat el examenul anul trecut. Pe bune?

Eu am zis de foarte mult timp că avem nevoie de un plan B, de energie regenerabilă, să avem cu ce ne încălzi iarna, să folosim banii de la UE, să investim!

Virgil Popescu, nu poți fugi de adevăr! Eu nu te las să minți!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri