12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

FOTO: Program național de instruire. Participă pompieri, polițiști și jandarmi din județul Sibiu

Știri din Județ

Pompierii militari din cadrul ISU SIBIU au desfășurat în perioada 3 – 9 Septembrie, prima sesiune de instruire în acordarea primului ajutor de bază pentru salvamontiști, polițiști și jandarmi.

Scopul lor, al pompierilor, este de a salva viața și bunurile cetățenilor, atunci când acestea sunt în pericol. Uneori sunt amenințate de foc, alteori de apă, sau de alți factori ce pot fi fatali. Atunci când starea de sănătate, sau chiar viața unui om este în pericol, tot ei, pompierii, au misiunea de a oferi și primul ajutor calificat, până când o victimă ajunge pe mâinile medicilor.

De multe ori se întâmplă ca polițiștii, jandarmii sau salvamontiștii, să fie cei care ajung primii la locul unei intervenții, astfel este important să poată și ei, să acorde primul ajutor de bază, până sosește un echipaj medical. Chiar și câteva clipe pot face diferența dintre viață și moarte, dintre o recuperare completă sau parțială!

Ministerul Afacerilor Interne, Romania a început în acest sens, un program național de pregătire al personalului propriu, astfel încât orice angajat operativ al MAI să știe să acorde primul ajutor, atunci când situația o cere.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri