17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Cei mai puternici oameni din lume vin în weekend la Sibiu, la Strongman Champions League

Știri din Județ

Strongman Champions League aduce și anul acesta la Sibiu unii dintre cei mai puternici oameni ai planetei. Competiția revine cu o ediție spectaculoasă în fața publicului sibian, în data de 17 septembrie, între orele 12:00 și 18:00 în Muzeul Satului Astra.

Strongman Champions League revine cu o nouă competiție în Muzeul Satului Astra din Sibiu. Cei mai puternici oameni din diferite colțuri ale lumii se vor confrunta în diferite probe iar punctele acumulate urmând să conteze pentru clasamentul de la finalul anului, care va stabili cel mai puternic om al planetei. Finala mondială se va desfășura în perioada de 11-12 noiembrie. Până atunci, puternicii atleți își vor măsura forțele în cadrul ediției Strongman Champions League de la Sibiu, în data de 17 septembrie, între orele 12:00-18:00.

Concurenți cu renume, la Sibiu
Concurenții prezenți în cadrul evenimentului de la Sibiu sunt: KELVIN DE RUITER din Olanda, liderul clasamentului în momentul de față și câștigătorul titlului „Strongman Champions League 2021”, ALLESSANDRO CASTELLI, „Italy Strongest man 2021”, MIKA TÖRRÖ de cinci ori „Finland Strongest Man”, ultimul titlu din 2022, ANDREA INVERNIZZI „Italy Strongest Man 2022”, EVANS ARYEE Strongest MAN Belgium / locul 2 în 2022, ANDERS ASLAK „Danemark  Strongest Man”, PETER JUHASZ din Ungaria, KANE FRANCIS din Marea Britanie, record personal la Powerlif: 920 KG , SEBASTIAN KUREK locul 2 „Poland Strongest Man”, VLADIMIR COMOROVSCHI locul 2 „Romania Strongest Man 2021, ALEX CRISTOLOVEAN locul 1 „Strongman România Poiana Câmpina”. Publicul va avea ocazia să îl vadă și pe românul Robert Topîrceanu, „Romania Strongest Man 2021” cel care a stabilit recordul mondial la proba „Crucifix” anul trecut în Muzeul Satului Astra Sibiu.

Cinci probe, la Sibiu

Probele la care vor fi supuși concurenții înscriși în cadrul competiției de la Sibiu sunt în număr de cinci și vor demonstra forța, îndemânarea, dar și rezistența tinerilor sportivi.

”Loglift reps” este prima probă și constă în ridicarea deasupra capului a unei greutăți care cântărește între 115-140 kg. Concurentul trebuie să reușească mai multe ridicări într-un interval de timp cuprins între 70 și 90 de secunde.

Cea de-a doua probă,”Hercules Hold Cars” susținută de Sam Transport, presupune ca sportivul să țină cât mai mult timp 2 mașini care cântăresc aproximativ 4 tone aflate pe o rampă de 1m înălțime.

Cea de-a treia probă, „Truckpull”, susținută tot de Sam Transport, presupune ca sportivul să tragă un camion de aproximativ 15 tone pe o distanță de 100 de metri într-un timp cât mai scurt.

Penultima probă este ,”Farmers Walk”, suținută de Tonelli, în care concurenții trebuie să transporte un cadru metalic cu o greutate de 300 kg pe un traseu de 30m într-un timp de 60 de secunde. Câștigător va fi cel care finalizează traseul în cel mai scurt timp sau cel care va ajunge cel mai departe, în cazul în care niciunul nu reușește să ajungă la finalul traseului.

Ultima probă a competiției se numește ”Atlas Stones” și constă în ridicarea a cinci pietre cu greutăți de 105, 115, 130, 135 respectiv 165 pe o platformă cu o înălțime ce variază între 125cm, pentru cea mai grea piatră, și 180 cm pentru cea mai ușoară piatră. La fel ca si celelalte probe, câștigătorul este cel care termina proba în cel mai scurt timp.

Acces gratuit pentru spectator

Actualizare 14 Septembrie 2022: În urma articolului publicat de Ziarul Sibiu Independent,  toate biletele gratuite s-au epuizat. Organizatorii evenimentului precizează că cei care doresc să participe la eveniment o pot face pe baza abonamentului sau achiziționării unui bilet de intrare la Muzeul ASTRA din Sibiu.

Spectatorii pot participa gratuit la eveniment, în limita locurilor disponibile puse la dispoziție de organizatori. Biletele pot fi achiziționate online AICI, cu valoare zero, și vor permite intrarea în muzeu pentru participarea la Strongman Champions League Romania.

Strongman Champios League este o competiție organizată de asociația Eco Sport Team pentru a cincea oară în România, la care participă cei mai puternici oameni din lume. Aceștia trebuie să se confrunte în diferite probe în urma cărora acumulează puncte, pentru ca la finele anului să se stabilească cel mai puteric om al planetei. Concurenții au o medie de înălțime de 192cm și de greutate de 135kg. Anul trecut, la Sibiu s-au întrecut 8 sportivi internaționali, cu toții clasați în top 20 SCL.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri