spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Școala Regele Ferdinand din Sibiu a fost modernizată

Știri din Județ

Publicitate

Școala Regele Ferdinand din Sibiu a fost extinsă și are o sală de sport modernă.

Primăria municipiului Sibiu a încheiat lucrările de construcție, finanțate din fonduri europene nerambursabile, constructorul – firma Geiger Proiecte Contrucții – finalizând lucrarea înainte de termenul contractual.

De săptămâna viitoare elevii vor intra la cursuri în acest nou corp și se pot bucura de:

5 săli de clasă noi, 2 laboratoare, un centru de documentare și informare și grupuri sanitare. Pe acoperișul clădirii au fost amplasate panouri solare care vor acoperi o bună parte din necesarul de energie termică pentru apa caldă. Iluminatul este de tip LED, mai eficient energetic. Cădirea a fost optimizată și pentru persoanele cu dizabilități, prin rampe și o platformă elevatoare.

O sală de sport cu o suprafață de 1340 de mp, cu vestiare, dușuri, grupuri sanitare, un cabinet medical și un depozit pentru materiale sportive. Terenul de joc este pavat cu un parchet special și a fost astfel amenajat încât se poate juca baschet și handbal, pe lângă alte activități specifice orelor de sport. Acoperișul zonei accesului principal în sala de sport este de tip terasa înierbată.

Curtea școlii a fost complet reabilitată și s-au amenajat două terenuri de sport, unul pentru handbal și unul pentru baschet. Terenul de baschet a fost amenajat cu suprafață sintetică modulară de înaltă performanță și a fost dotat cu sisteme de baschet ajustabile pe înălțime.

Și corpul existent de clădire al acestei școli va intra în modernizare. Primăria Sibiu a depus un proiect pentru obținerea finanțării europene în vederea creșterii eficienței energetice.

Mai multe detalii, aici: https://sibiu.ro/primaria/comunicat/10616

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli