spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: De ce nu îmi plac olandezii

Știri din Județ

Publicitate

Știu că nu este corect să generalizez. Nici nu o fac. Dar nația olandeză nu are simpatia mea. Punct. Să mă explic. Acest popor, fost colonialist, care și-a tras sute de ani resursele din exploatarea altor popoare, care a promovat sclavia, a ajuns să fie acum un fel de șmecher de serviciu al Uniunii Europene în raport cu România.

Această țară de 11 ani se opune vehement intrării României în Spațiul Schengen. Deși la aderarea României în UE în anul 2007, când și firmele olandeze s-au bucurat de toate facilitățile de lucru ieftin în România și de profituri „scurse” prin terțe canale spre alte zări, au promis că în 2011 România va intra în Spațiul Schengen. Suntem în 2022 și Olanda încă are rețineri.

Spațiul Schengen asigură libera circulație a oamenilor. Aproape toate țările UE sunt membre în acest spațiu, plus câteva non-UE. Doar România, Bulgaria, Croația și Cipru nu au aderat încă. Adică nu au fost lăsate. Acum se va vota din nou aderarea primelor trei țări din listă și din nou Olanda se opune României și Bulgariei.

În 2011 s-au opus și Germania, Austria și Finlanda. Apoi treptat au rămas doar Olanda și Finlanda. Apoi doar Olanda. Dar de ce se opune Olanda? Ei spun că România este coruptă. Că migrația internațională trece pe aici spre alte țări UE foarte ușor. Ambele argumente olandeze sunt false.

Dacă România este așa coruptă, cum de procurorul Uniunii Europene anti-corupție a fost ales a fi un român? Toate rapoartele despre nivelul corupției din România arată scăderi masive și acțiuni decisive ale autorităților. Oricum corupția va exista, așa cum există și în Olanda sau Germania… Să le amintim olandezilor de scandalul de mega-corupție de la ei cu SBM? Sau altele? Este drept la ei corupții iau zeci de milioane de euro, nu ca la noi 5-10.000 de euro.

Cât privește migrația ilegală, aici avem o mare minciună. România și-a schimbat sistemul de securitate a frontierelor de foarte mulți ani. Vameșii români, Poliția de frontieră și Inspectoratul general pentru imigrări mereu prind migranți ilegali care încearcă să intre în România. Ciudat cum nimeni nu se uită la miile de migranți ce apar zilnic în porturile din Grecia, Italia, Spania… Să nu mai vorbim de traficul internațional de droguri. Români fac capturi cu tonele, în timp ce în Olanda știm ce facil este accesul inclusiv la drogurile ilegale.

Nu cred că Olanda are vreun drept moral să se opună intrării României în Schengen. A făcut-o de 11 ani, cu o evidentă ură față de poporul român. Pentru că interdicția nu a primit-o un guvern din România, ci o națiune. Altfel spus, pentru olandezi, încă suntem cetățeni de mâna a doua ai Uniunii Europene.

Poate puțină umilință nu le strică olandezilor și să mai lase nasul jos, că prea se cred buricul Uniunii. Și sincer, nu sunt.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?