spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

TURNU ROȘU: USR-iștii au avut dreptate! Oltul este poluat

Știri din Județ

Publicitate

Consiliera locală USR din Turnu Roșu, Andreea Anghel a acuzat public în 26 august autoritățile din Turnu Roșu că poluează râul Olt prin stația de epurare. Ea l-a dus cu o seară înainte la fața locului pe fostul comisar șef al Gărzii Național de Mediu, Octavian Berceanu. După o conferință de presă a doua zi, în care cei doi au prezentat filmări și au relatat situația de la fața locului, autoritățile de control în domeniu s-au pus în mișcare.

În 30 august, Garda de Mediu Sibiu și Apele Române Sibiu au fost la fața locului în control. Comisarii au găsit stația de epurare din Turnu Roșu funcțională și au cerut analize a apei care ieșea din stație. Stația este administrată de o companie locală, subordonată Consiliului Local și Primăriei, SC Apă Canal Turnu Roșu SRL.

Primarul comunei Turnu Roșu a declarat imediat în presă că Anghel face doar scandal și a acuzat-o de interese personale. După 19 zile, însă, a venit rezultatul testelor de laborator. „La analiza raportului de încercare s-au constata depășiti la cinci dintre indicatorii de calitate„, ne-au precizat reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu. Aceștia au promis că vor fi luate măsuri ce constau în penalități, conform legii.

Anghel a acuzat de nenumărate ori proasta gestiune a Stației de Epurare din Turnu Roșu și lipsa personalului calificat. Lucru admis și de primarul comunei, care mereu scoate la concurs postul de șef al stației. Conform surselor SIBIU INDEPENDENT există suspiciuni în localitate asupra modului de gestionare a resurselor companiei locale SC Apă Canal Turnu Roșu SRL. Unii consilieri au propus chiar desființarea acesteia și trecerea sistemului de apă-canal spre societatea Apă Canal Sibiu SA, societatea care deja administrează aproape tot sudul județului Sibiu, inclusiv municipiul Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri