12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

TURNU ROȘU: O consilieră locală acuză

Știri din Județ

Andreea Anghel, consilier local USR în comuna Turnu Roșu, a acuzat astăzi Primăria din localitate și alte instituții că nu respectă legea privind protecția Sitului Natura 2000. Ea a dezvăluit că firma care gestionează balastiera de pe Olt a adus la bugetul comunei în anul 2021, doar 720 de lei, în condițiile în care zeci de camioane duc materiale de acolo zilnic.

Anghel, susținută de Octavian Berceanu, fostul comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu, a oferit astăzi presei filmări, fotografii și informații despre poluarea râului Olt în zona Turnu Roșu. La sesizarea cetățenilor din zonă, cei doi au parcurs ieri seară malul Oltului și au descoperit două surse majore de poluare. Prima este balastiera care deversează apa în Olt, fără să respecte standardul tehnic. A doua este canalizarea comunei care trece prin stația de epurare și se varsă în Olt fără a fi filtrată și tratată.

Anghel a relatat că în 11 iulie un cetățean a filmat deversarea de la balastieră și a sesizat autoritățile. Dacă primăria Turnu Roșu a dat din umeri și nu a făcut nimic, Garda de mediu Sibiu și Apele Române Sibiu au efectuat un control. Dar în 16 iulie, după o săptămână de la sesizare. La momentul controlului balastiera nu funcționa. Totuși s-a aplicat o amendă pentru neanunțarea deversării „accidentale” în Olt.

Anghel susține că există filmări din 27 iulie, când deversarea se repetă. La vizita în teren de ieri seară se observa o nouă deversare, dar de proporții mai mici.

Întrebat fiind de ce autoritățile în domeniu nu iau măsuri mai dure la Turnu Roșu, în condițiile în care de ani buni există sesizări de la cetățeni, privind poluarea Oltului, Octavian Berceanu a răspuns: „Este coruție în instituțiile statului. Pentru că șefii în loc să fie puși pe merit, sunt puși pe linie de partid. Trebuie să răspundă unor șefi de partid, care la rândul lor ajung șefi pentru că niște întreprinzători privați trec peste lege și sponsorizează campanii.”

Cît privește deversarea canalului comunal din Turnu Roșu, direct în Olt, Berceanu s-a arătat oripilat, mai ales că localitatea are stație de epurare, dar se pare nu funcționează: „Ca să ajungi în comuna respectivă, treci pe lângă rahatul ăla care plutește pe Olt”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri