24.1 C
Sibiu
duminică, 14 aprilie, 2024

SIBIU: Prima școală din România pentru ucraineni. Făcută de un ONG

Știri din Județ

Asociaţia Sus inima a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, deschiderea primei şcoli destinate copiilor refugiaţi din Ucraina la Sibiu. Demersul reprezintă o premieră națională. Există doar o taxă lunară de 200 de lei. Dar cursurile nu sunt recunoscute de statul român cu diplomă de finalizare.

„Vă invităm în data de 1 octombrie la evenimentul Ziua Porţilor deschise la Şcoala Ucraineană din Sibiu, de la orele 10,00 la 14,00, pe strada Smârdan numărul 5 din Sibiu. Programul şcolar zilnic va începe de luni, 3 octombrie 2022. Curriculumul este aliniat cu programa educaţională din Ucraina. În cadrul şcolii vor fi: 4 învăţători, 1 profesor de limba română, 1 profesor de limba engleză, 1 profesor de limba ucraineană şi 2 profesori de arte şi tehnologii. În afara profesorului de limba română, întreg personalul este format din cadre didactice refugiate din Ucraina”, se arată în comunicatul ONG-ului.

Spaţiul în care se va desfăşura activitatea este pus la dispoziţie de către Parohia Evanghelică Sibiu, cu caracter gratuit. În aceeași clădire din cartierul Gușterița funcționează și școala privată Charlotte Dietrich.

„Şcoala în această formă va funcţiona timp de un an, fiind un proiect de 9 luni (octombrie – iunie). Pe parcursul acestui an copiii vor avea posibilitatea să înveţe limba română, iar în următorul an vor putea continua şcoala, fie în sistemul educaţional român ca şi elev, nu vizitator aşa cum era până acum, fie să se întoarcă în Ucraina şi să reintre în sistemul educaţional de acolo”, se mai arată în comunicat.

Preşedinta Asociaţiei Sus inima, Carmen Chindriş, a precizat că la această şcoală s-au înscris până acum 234 de copii din Ucraina, fiind elevi din clasele V-XI.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Începe sfertul CSO Voluntari – BC CSU Sibiu

Mesajul lui Dani Coman pentru fanii sibieni

Expoziție temporară la Muzeul Municipal Mediaș