spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Virusul West Nile a ajuns la Sibiu! Primul caz din această toamnă!

Știri din Județ

Publicitate

Medicii specialiști de la Institutul Național de Sănătătate Publică au dat publicității raportul săptămânal privind infectările cu virusul West Nile. A apărut primul caz și la Sibiu în această toamnă. Numărul de cazuri în țară este în creștere, patru pacienți au decedat în ultima săptămână.

Dr. Victoria Bîrluțiu, șeful secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean Sibiu a avertizat, de mulți ani, prin diferite apariții în presă, despre riscul contactării virusului West Nile.

Virusul West Nile se răspândește la oameni și animale de la muscăturile de țânțari infectați. Țânțarii se infectează și poartă virusul după ce au mușcat păsări infectate. Perioada de incubație–perioada dintre momentul în care ești mușcat de un țânțar infectat și apariția semnelor și simptomelor bolii–poate varia de la patru la zece zile.

Virusul West Nile poate cauza o boală neurologică fatală la oameni, deși 80% dintre persoanele infectate nu au niciun fel de simptome. Acest virus se transmise în special prin înțepăturile de țânțari infectați. Nu există vaccin sau tratament antiviral specific pentru infecţia cu virus West Nile.

Aproximativ 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care identificaţi semnele şi simptomele de mai jos, mergeți imediat la medic: febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături, erupţii cutanate.

În cazurile severe, care afectează în special persoanele peste 60 de ani cu boli cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boala renală cronică), pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică, slăbiciune musculară.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri