4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Christine Thellmann: “Am votat pentru creșterea salariilor angajaților la stat cu venituri mici!” (C.P.)

Știri din Județ

Deputata PNL, Christine Thellmann a transmis presei următorul comunicat de presă:

Cu toții cerem servicii de calitate și performanță atunci când ajungem într-o instituție publică. Dar în foarte multe primării, angajații au salarii extrem de mici, pentru că acestea, conform legii, se raportează la veniturile viceprimarilor.

Nu este normal ca un arhitect-șef dintr-o primărie, de exemplu, să primească un salariu de zece sau douăzeci de ori mai mic decât cineva cu aceeași calificare din mediul privat. La fel sunt și alți angajați care gestionează probleme extrem de grele, inclusiv bugete ale localităților, dar au un salariu apropiat de cel minim pe economie.


Prin votul de astăzi am corectat și amendamentele depuse la Senat prin care creșteau indemnizațiile parlamentarilor și miniștrilor. Acestea au fost respinse în unanimitate. Nu era normal să crească veniturile parlamentarilor, înaintea altor categorii de bugetari.

Următorul pas va fi să creștem salariul minim garantat pe țară și, implicit, veniturile tuturor românilor, indiferent dacă sunt angajați în privat sau la stat. Inflația îi afectează pe toți în mod egal.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș