spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Foto: Elevi și profesori din Turnu Roșu, participanți la o reuniune Erasmus+ în Turcia

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 19 – 23 septembrie 2022, elevi și profesori ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu au participat, în localitatea Izmir, din Turcia, la cea de-a patra reuniune transnațională – schimburi de grupuri de elevi pe termen scurt -, din cadrul proiectului Erasmus+ „Jump On-board Your Fully Unprejudiced Life”, No: 2020-1-BG01-KA229-078979”, proiect finanțat de Comisia Europeană ce se implementează în perioada 1 septembrie 2020 – 31 august 2023.

La această reuniune au participat trei cadre didactice – profesorii Miron Mihaela Elena, Dudaș Nela și Năgăra Ramona– și 3 elevi – Cercea Dalina Margareta, Burcea Marius și Szabo Cristian Iulian.

Acest proiect este un parteneriat strategic între școli din șase țări europene: România, reprezentată de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu-Roșu, județul Sibiu-partener , Bulgaria, țara coordonatoare (VASIL LEVSKI HIGH SCHOOL), Turcia (SELMA YIGITALP ANADOLU LISESI), Grecia (1st GYM OF MELISSIA), Slovacia (Spojená škola) și Polonia (Szkoła Podstawowa Nr 47 im.J.K.Branickiego).

Obiectivul principal al proiectului este de a reuni elevi cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani din întreaga UE și de a le oferi șansa de a lucra cu succes folosind abilitățile secolului XXI și a împărtăși valori democratice comune. 

Scopul nostru este să asigurăm drepturi egale, să integrăm toate grupurile vulnerabile de elevi, să le creștem motivația pentru învățare, să evităm părăsirea timpurie a școlii, să stimulăm relațiile pozitive și să îi ajutăm să dezvolte toleranță prin comunicare, colaborare, gândire critică și creativitate.

Motto-ul acestei mobilitatăți a fost „Culorile unite ale școlii” și tema principală a fost predarea interactivă pentru elevii dezavantajați social fie din cauza lipsei de sprijin parental fie din cauză că proveneau din familii cu venituri reduse, aceastea fiind cea mai mare problemă a școlii partenere din Turcia. 

În timpul acestei mobilități, elevii participanți au putut  crește gradul de conștientizare cu privire la importanța educației pe piața europeană a muncii  participând la următoarele activități: ice-breaking ( pentru a se cunoaște și pentru a putea lucra confortabil unul cu celălalt pe toată perioada mobilității), activități culturale prin care au avut șansa de a se bucura de  o nouă cultură, atelier „La fel, dar diferit” prin vizionare de videoclipuri educaționale și desene animate despre incluziunea socială și importanța muncii în echipă, prezentări „Cele mai populare locuri de muncă din Europa”. Elevii din fiecare țară au prezentat cercetările lor despre cele mai populare locuri de muncă din Europa. Elevii din Bulgaria au pregătit o aplicație prin care ceilalți colegi puteau afla care este cel mai potrivit loc de muncă pentru ei.

La finalul săptămânii s-a făcut o analiză și s-a discutat pe marginea activităților propuse în planul de implementare alproiectului. Potrivit participanților, în cele cinci zile s-au atins obiectivele propuse. Gazdele au organizat activitățile în așa fel încât totul să se desfășoare într-o atmosferă caldă, relaxantă și în același timp profesională.

Următoarea activitate va avea loc în Slovacia, în ultima săptămână din luna martie 2023. La această activitate vor participa atât profesori cât și elevi din fiecare școală parteneră

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda