4.1 C
Sibiu
marți, 19 martie, 2024

„Zilele Sportului Școlar – sport, natură și aventură” – copiii din Păuca, încurajați să facă sport și să protejeze natura

Știri din Județ

Copiii din satele Comunei Păuca participă, în această perioadă, la o serie de acțiuni prin care sunt încurajați să practice frecvent sportul, să respecte regulile de nutriție, să petreacă un timp cât mai îndelungat în aer liber și să protejeze natura.

Acțiunile fac parte dintr-un proiect denumit „Zilele Sportului Școlar – sport, natură și aventură”, care este implementat de Școala Gimnazială Păuca în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu și Primăria Păuca.

Astfel, pe parcursul lunii septembrie, elevii școlii din Păuca au participat la diferite competiții, care au îmbinat mai multe ramuri sportive: mini-fotbal, baschet, badminton, volei, tenis, sau atletism. Competițiile s-au desfășurat pe grupe de vârste, adaptate pentru învățământul general și respectiv învățământul de gimnaziu. De asemenea, în cadrul activităților au fost promovate reguli de nutriție pentru un stil de viață sănătos, dar și importanța practicării sportului de la cele mai fragede vârste. La finalul competițiilor, toți copiii au fost declarați câștigători și au primit premii și diplome.

Proiectul continuă, în această săptămână, urmând ca elevii și cadrele didactice să desfășoare acțiuni de ecologizare în diferite zone ale comunei.

Acest proiect este o continuare a eforturilor administrației locale, care în ultimii ani a reușit să dezvolte infrastructura sportivă din comunitate (la Păuca sunt 3 terenuri sintetice pentru practicarea sportului, dintre care unul în curtea Școlii Gimnaziale Păuca și o sală de sport).

În România, statisticile privind practicarea sportului de masă sunt îngrijorătoare. Potrivit Institutului Național de Statistică, în rândul copiilor între 5 și 14 ani, doar jumătate dintre aceștia realizează activități fizice, iar în rândul tinerilor de 15-24 ani 20,5%. După această vârstă, ponderea persoanelor care fac sport în timpul liber scade semnificativ, de la 11,0% la grupa de vârstă 25-34 ani, la 0,3% la persoanele de peste 75 de ani.

Proiectul „Zilele Sportului Școlar – sport, natură și aventură” a fost finanțat de Consiliul Județean Sibiu în cadrul Agendei Culturale și Dezvoltarea Comunității 2022.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Dotări noi la LIA Sibiu de la Rotary