17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Nicolae Lazăr, un primar PSD SMART (CP)

Știri din Județ

Organizația Județeană PSD Sibiu a transmis următorul comunicat de presă:

Gheorghe Damian, primarul care a construit prima școală inteligentă din România în comuna Ciugud, a fost impresionat de școala smart din satul Valchid, comunaHoghilag, inaugurată luni, 10 octombrie. Acesta l-a felicitat pe primarul Nicolae Lazăr pentru faptul că a reușit să construiască cea mai modernă școală din România.

Prima școală inteligentă construită într-o comunitate vulnerabilă din România este dotată cu echipamente de ultimă generație: table inteligente în fiecare clasă, laptop-uri pentru fiecare elev și profesor, sisteme de control al iluminatului inteligent și al temperaturii, sistem de sonorizare, senzori de prezență, senzori care măsoară emisiile de dioxid de carbon, senzori de incendiu, senzori de inundații, sisteme de supraveghere și mobilier școlar ergonomic.

La deschiderea Valchid Smart School au participat o bună parte din Comisia de învățământ a Camerei Deputaților, condusă de Natalia Intotero, vicepreședintele Camerei Deputaților Daniel Suciu, fost ministru al Dezvoltării Regionale, și deputatul Cătălin Manea, reprezentantul etniei romilor în Parlamentul României.

„Am construit această școală inteligentă și foarte prietenoasă cu copiii și profesorii la Valchid pentru că aici avem o comunitate vulnerabilă, a cărei unică șansă de dezvoltare este educația. Consider că este datoria autorităților locale să faciliteze accesul la educație pentru toți copiii, iar pentru cei din Valchid este importantă motivația. Vrem ca elevii să vină la școală cu plăcere și să-și dorească să învețe. Educația e singura lor șansă de a ieși din sărăcie”, a declarat primarul PSD Nicolae Lazăr.

“Îl felicit pe colegul meu de partid Nicolae Lazăr – un primar cu viziune, care știe să atragă fonduri europene și guvernamentale – pentru tenacitatea cu care își urmărește, pas cu pas, atingerea tuturor obiectivelor pe care și le propune! Atunci când a fost anunțată construirea noii școli din Valchid, au fost mulți oameni neîncrezători. Acum, îi invit pe sibienii care poate au fost sceptici să se ducă să vadă cea mai modernă școală din România, care face cinste județului Sibiu”, a declarat deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri