spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Vrem și BMW-uri, dar și mai multe echipaje cu etiloteste. Valori de peste 1,50 mg/l în județul Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise. Totuși, nu ar strica mai multe echipaje de Poliție dotate cu etiloteste. Pentru că deja auzim de valori de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, mult peste accidentalul „am gustat ceva”. Și DA, vrem și mașini mai puternice pentru polițiști, tocmai ca șmecheria șoferilor sibieni să nu fugă departe.

Ieri, în jurul orei 03:00, pe DN 7, în localitatea Tălmaciu, polițiștii rutieri au observat cum șoferul unui autoturism efectuează manevra de depășire neregulamentară. După oprirea autoturismului, aceștia au constatat că la volan se află un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul București, în urma verificărilor rezultând faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat rezultat pozitiv la o substanță psihoactivă, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

În aceeași zi, în jurul orei 19:00, în municipiul Mediaș, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Blajului de către un localnic în vârstă de 35 de ani. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Probleme au fost depistate în localitatea Ighișu Nou, acolo unde, în timp ce conducea un ATV pe strada Școlii, un localnic în vârstă de 43 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Biroului Rutier Mediaș, s-a constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Imediat după producerea autoaccidentului, un prieten al celui care a condus, a transportat ATV-ul la domiciliul victimei, fără încuviințarea polițiștilor. Bărbatul, un localnic în vârstă de 34 de ani, este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri