4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Asociația Cârțișoara organizează în acest final de săptămână “Zilele Recoltei” 2022

Știri din Județ

Producători locali de “crumpene, picioici ori gogoși”, de legume și fructe, de corfe și coșuri de nuiele, miere de albine, de zacuscă, cultivatori de crizanteme sau lavandă, toți se vor întâlni la târgul acestei toamne.

Organizatorii se așteapta la un număr mare de vizitatori pe care ii întâmpină cu scoverzi și alte produse gastronomice tradiționale și de patiserie. Comunitatea basarabeană de aici va fi reprezentată prin plăcinte moldovenești cu brânză sau cu griș și mere, un deliciu si pentru cei mai pretențiosi dintre vizitatori.

Evenimentul va fi deschis sâmbătă dimineața-n zori în sunetul tulnicului, ca mai apoi să fie susținut pe parcursul celor doua zile de cântece vechi populare la cobză, caval și fluier.

“Vor fi două zile de bucurie pentru roadele pe care Dumnezeu ni le-a dat în acest an.

Sâmbătă și duminică la Cârțișoara va fi ”veac” sau pe înțelesul tuturor, va fi timp frumos numai bun de petrecut la o sărbătoare de toamnă. E o sărbătoare menită să aducă laolaltă comunitățile de producători din Țara Făgărașului, dar și pe cei care vor să susțină și să promoveze producătorii locali”, a declarat Laurențiu Dorodici, unul dintre organizatori.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș