spot_img
3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Notă scăzută la purtare pentru două eleve, după o altercație cu directoarea unui Colegiu din Mediaș

Știri din Județ

Publicitate

Două eleve au nota scăzută la purtare cu două puncte după ce una dintre ele a avut o altercaţie cu profesoara care este directoarea Colegiului Tehnic „Mediensis” din municipiul Mediaş, iar cealaltă a filmat incidentul din timpul orei de curs, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu, Constantin Dincă.

„Doamna dirigintă a clasei a IX-a C a convocat consiliul clasei pentru marţi 04.10.2022. În acest consiliu s-a hotărât ca ambele eleve să fie sancţionate cu mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare cu 2 puncte (măsura poate fi ridicată în cazul unui comportament corespunzător până la sfârşitul anului şcolar). Pentru eleva B. M., mustrarea scrisă a fost înmânată mamei sub semnătură, iar pentru eleva P. B. C. a fost trimisă prin poştă, cu confirmare de primire”, a explicat reprezentantul IŞJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, profesoara implicată în incident, care este şi directoarea colegiului, i-a chemat după altercaţie, la şcoală, în 6 octombrie, pe poliţiştii de la Biroul „Siguranţă şcolară”, care au vorbit doar cu mama fetei implicate în scandal, deoarece aceasta nu a venit la şcoală şi a spus că este bolnavă.

„La solicitarea directorului, joi 06.10.2022, au venit la şcoală pentru a desfăşura activităţi specifice de prevenire în domeniul siguranţei şcolare, reprezentanţi ai biroului „Siguranţă şcolară” din cadrul I.P.J. Sibiu. Aceştia au dorit să vorbească şi cu eleva implicată în incident (B. M.) respectiv cu mama acesteia. Eleva nu a venit la şcoală, motivând că este bolnavă, dar mama s-a prezentat la şcoală, a discutat cu profesorul consilier precum şi cu reprezentanţii biroului „Siguranţă şcolară”. Deoarece, în urma discuţiilor, aceştia au înţeles că mama nu mai are nici un control asupra fiicei sale, i-au propus să întocmească un referat prin care DGASPC Sibiu să poată interveni, în sensul consilierii şi eventual al unui consult de specialitate. Fapt cu care mama a fost de acord.”, precizează Constantin Dincă.

IŞJ Sibiu a chemat-o la sediu pe profesoara implicată în altercaţie şi a atenţionat-o asupra comportamentului pe care trebuie să-l aibă în timpul orelor.

„Au fost dispuse următoarele măsuri pentru cadrul didactic: chemare la ISJ Sibiu şi atenţionare asupra comportamentului ce trebuie să-l aibă în timpul activităţilor didactice; cunoaşterea problemelor pe care elevii le au, astfel încât diferitele comportamente ale lor deviante să nu degenereze; participare la activităţi şi cursuri de formare privind managementul clasei şi gestionarea conflictelor”, a arătat Constantin Dincă.

Atât profesoara, cât şi eleva implicate în altercaţie nu au depus nicio plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Reamintim că, la finalul lunii septembrie, a avut loc o altercaţie între o elevă şi profesoara care este directoarea Colegiului Tehnic „Mediensis”, în timpul orei de curs. O altă elevă a filmat incidentul şi l-a publicat pe Internet după o săptămână. IŞJ Sibiu a început ancheta după ce presa a relatat despre incidentul de la colegiul din Mediaş. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului