10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Spectacol performativ despre locurile nepătrunse unde se ascund fricile barbaților, la Sibiu

Știri din Județ

„KOMOREBI. Lumina care se filtreaza printre copaci”, cel mai nou spectacol de teatru creat de compania Vanner Collective, pe textul dramaturgei Raluca Manescu, demasca masculinitatea toxica si fuga barbatilor din fata propriilor emotii si frici. Spectacolul se lanseaza in turneu national in orasele Bucuresti, Sibiu si Craiova, continuand demersul companiei Vanner Collective inceput in 2020 de a aduce in constiinta publicului masculin importanta vulnerabilitatii si asumarii emotiilor, in randul barbatilor ca pas esential catre dezvoltarea adultului si viitorului parinte. La Sibiu, spectacolul se va vedea la Teatrul GONG, Sala Mare, pe 14 si 15 octombrie iar intrarea este libera pe baza de rezervare: ticketing@teatrulgong.ro / telefon: 0269.210.906.

Denisa Nicolae, actrita si creatoare a spectacolului:

„Suntem intr-o continua explorare a unor forme noi de expresie pentru temele care ne preocupa. Asa s-a nascut Komorebi, cel mai colaborativ si plin de cautari spectacol pe care l-am dezvoltat pana acum, un spectacol care continua un demers pornit in 2020 despre masculinitatea toxica. Vorbim despre barbatii pe care ii vedem, ne sunt familiari, ii admiram, ii cunoastem. Sau credem ca ii cunoastem. Ne-am provocat prin acest spectacol sa vedem mai departe de masti, sa sondam in traume, sa ne acceptam fricile si mai ales, sa deconstruim conceptul de „barbat adevarat”.

„KOMOREBI. Lumina care se filtreaza printre copaci” este drumul initiatic al unui barbat, in lupta cu Frica. Este o poveste invaluita de dragoste, umor si curaj despre traume deconstruite, despre iubire si acceptare. Ce mai inseamna azi sa fii un „barbat adevarat”? O disectie actuala a parcursului catre sine si a impactului pe care il are descoperirea adevaratului chip ascuns sub masti fabricate.

Liviu Romanescu, actor si creator al spectacolului:

„Nu se poate vorbi despre masculinitate toxica disociind-o de importanta igienei si sanatatii mintale. O mare parte din comportamentul masculin toxic este dominata de nevoia de putere, de statut, dependenta de munca, infidelitate, mecanisme „de aparare” impotriva vulnerabilitatii. Am vrut sa cream o lume care sa se joace cu aceste pericole, sa le arate, sa le cante, sa le exprime in orice forma posibila. Vreau prin Komorebi sa vorbim despre emotii pe care barbatii le indeasa sub pat inca din copilarie, despre frici ascunse dupa usa, despre voci din background adanc inscriptionate pe disc, disc pe care si eu de multe ma trezesc ascultandu-l.”

Conceptul spectacolului le apartine Denisei Nicolae si lui Liviu Romanescu. Performerii sunt Denisa Nicolae, Liviu Romanescu si Teodora Velescu. Coregrafia si miscarea scenica apartine Teodorei Velescu, muzica originala din spectacol este creata de Mihai Dobre, scenografia si costumele de Elena Gheorghe, iar mastile de Elena Gheorghe, Cristina Milea si Tudor Lucanu. Oana Puscatu s-a ocupat de pregatirea muzicala. Universul sonor si light designul sunt create de Alexandros Raptis.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/483352747008485/485013000175793/.

Proiectul este initiat de Vanner Collective alaturi de partenerii Teatrelli-CREART, Teatrul GONG Sibiu, Teatrul National „Marin Sorescu” Craiova, Centrul de Teatru Educational REPLIKA, DEPREHUB / Happy Minds, Fundatia Friends for Friends, Asociatia A.L.E.G., Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti. Proiectul doreste sa creasca increderea, cu precadere in randul barbatilor, in demersul de acceptare si exprimare a emotiilor, pentru spargerea stereotipurilor mostenite si pentru recadrarea imaginii a ceea ce inseamna „un barbat adevarat”.

Parteneri media: Rock FM, AGERPRES, Zile si Nopti, IQads, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Liternet, Observator Cultural, Suplimentul de Cultura, The Institute, LIFE.ro, Revista Golan, Curatorialist, Curatorial, Propagarta, B365.ro, PRwave, Happ.ro, Goingout.ro, Bucharest-guide.ro, Probucuresti.ro, Munteanu.

Proiect co-finantat de AFCN.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia administratiei fondului cultural national. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri