7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Icoana Maicii Domnului, care a plâns cu mir la Sibiu, atrage credincioși din toată țara

Știri din Județ

În 5 octombrie, la Biserica de pe strada Dealului din Sibiu, o icoană a Maicii Domnului recent adusă aici a lăcrimat mir. Minunea a fost surprinsă pe o filmare de cameramanul care transmite slujbele de la această biserică. Știrea a făcut rapid înconjurul României și mulți pelerini s-au îndreptat spre Sibiu.

Părintele Cătălin Dumitrean a ținut să facă unele precizări privind miracolul de la Sibiu și cum a ajuns această icoană la biserica unde el păstorește. Redăm mai jos mesajul părintelui Cătălin:

ICOANA CARE IZVORĂȘTE MIR VA FI AUTENTIFICATĂ PRIN HRISOV DE MĂRTURIE!

PĂRINTELE CĂTĂLIN:

Iubiti credincioși,

Este de datoria mea și vreau să rămân credincios propriei mele conștiinței creștine, mărturisind câteva lucruri importante legate de icoana care miercuri seara a izvorat mir:

1. Evenimentul principal și definitoriu, fără de care nu ar fi avut loc această minune a început cu scoaterea ei din Biserica Sfântul Nectarie Sibiu și aducerea pe strada Dealului.

Maria, colega noastră cu care realizăm filmările deja binecunoscute pe facebook, care se ocupă oficial și de principalele probleme administrative ale bisericii, la sfârșitul unei filmări, în bisericuța de lemn, văzând Icoana Maicii Domnului „Portărița” stând într-un loc mai „neobservat”, a avut inspirația harică de a o aduce la Biserica Dealului Sibiu. Efectiv, dintr-o dată și cu mult elan duhovnicesc a insistat să scoatem la lumină aceasta frumoasă icoană. Surprins și punând preț pe seriozitatea competenței și alegerii sale, am dat binecuvântare ca să ia această icoană, spre a fi pusă la închinarea credincioșilor.

Evenimentul este cu atât mai providențial, cu cât am aflat ulterior, că chiar im acestea zi de 26 septembrie era sărbătoarea „Scoaterii Icoanei Portarita din Iviron”. Se consemna, scoaterea ei din Iviron si mutarea în Georgia. La fel cum noi am „mutat” icoana din Biserica Sfântul Nectarie la Biserica Dealului Sibiu.

2. Icoana a fost adusă în urma cu cativa ani, la Biserica Sfântul Nectarie, de doi credincioși, Nectarie și Nectaria, din darul unui părinte athonit, dela Mănăstirea Iviron. Atunci, la câteva zile dela aducerea ei, Icoana a izvorat prima dată mir, în prezența mea, a credincioasei Maria Ceplinschi și a altor două persoane. Apoi, a fost pusă cu multă grijă si dragoste, în locul de unde a fost zilele trecute redescoperită.

3. Icoana a izvorat mir miercuri seara. Trei persoane au fost acolo și au consemnat evenimentul: Ștefan, Maria Gotea și Cornelia Leu. La câteva minute distanță, anunțați de cei din biserică au sosit și alte persoane care au văzut și mărturisit minunea. În timpul citirii acatistului icoanei a început să bată clopotul prin minune dumnezeiască.

4. Părintele Ioanichie dela Frasinei a mărturisit ieri credinciosului Mihai Doda, că minunea cu izvorarea icoanei este autentică, la fel și bătaia de clopot.

MAICA DOMNULUI să ne binecuvinteze și să fie acest mare dar al dânsei , un semn important de întărire în sfânta și dreapta noastră credință ortodoxă.

5. Am luat hotărârea să fie consemnată pe vecie această minune, intr-un HRISOV special de autenticitate și mărturie. Amin!

MAICA DOMNULUI VĂ AȘTEAPTĂ LA SIBIU ZILELE ACESTEA!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri