27.9 C
Sibiu
marți, 23 iulie, 2024

Nouă autobuze electrice vor circula începând de luni pe traseele Tursib

Știri din Județ

Ȋncepând de luni, 17.10.2022 cele 9 autobuze electrice intrate recent ȋn flota Tursib vor circula pe traseele 5 şi 13.

Autobuzele electrice au fost achiziționate pentru Sibiu de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Valoarea acestei investiții este 27,94 milioane de lei, producătorul fiind Solaris Bus & Coach din Polonia.

Publicitate

Noile mijloace de transport au o lungime de 12 metri, dispun de o autonomie de 102 km cu o încărcare a bateriei şi au o capacitate de 82 de locuri.

Printre dotările de care se vor bucura pasagerii amintim: sistem audio-video pentru informarea călătorilor, aer condiționat și încălzire, echipamente pentru WiFi și prize USB pentru încărcarea aparatelor mobile, rampă pentru accesul persoanelor care se deplasează cu cărucior rulant sau cu cărucior pentru copii. De asemenea autobuzele dispun de sistem de diagnosticare electronic, sistem de management al traficului care transmite date în timp real de pe traseu către autobaza Tursib, echipamente pentru numărarea călătorilor, sistem de supraveghere video.

Pe lângă mijloacele de transport, proiectul cuprinde şi trei stații de încărcare rapidă, dintre care două au fost instalate în Piața Gării și una la autobaza Tursib. De asemenea, s-au livrat 9 stații cu încărcare lentă care au fost de asemenea instalate în autobaza Tursib şi care sunt utilizate pentru încărcarea peste noapte a autobuzelor.

Autobuzele electrice, reprezintă un nou pas ȋn procesul de modernizare a flotei Tursib şi vor avea un impact important ȋn reducerea emisiilor de carbon generate de flota companiei de transport public local Tusib.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri