18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Spectacolul studențesc „Puzzle” încheie ediția din acest an a Festivalului MORSI din Milano

Știri din Județ

Spectacolul „Puzzle”, în regia lui Ianoș Petrașcu, a fost prezent în 18 și 19 octombrie pe scena de la Civica Scoula di Teatro Paolo Grassi, în încheierea programului din acest an a Festivalului Internațional MORSI, ajuns la cea de-a VIII-a ediție.

Spectacolul – producție a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu – are în distribuție studenți și absolvenți ai Departamentului de Artă Teatrală (DAT): Andrada Oltean, Isabela Haiduc și Costea Gajim. Totodată, spectacolul se bucură de ajutorul Violetei Buduleci și al lui David Guță – la rândul lor, masteranzi ai specializării de Management și Antreprenoriat Cultural, respectiv Arta actorului, în cadrul DAT –, în timp ce managerul de proiect este conf. univ. dr. Luminița Bîrsan.

„Puzzle” explorează jungla relațiilor interumane și a regulilor impuse de societate, trecute prin filtrul adevărului personal al fiecărui personaj. În acest experiment de teatru-dans, publicul poate decide cum evoluează povestea, fiind părtaș la o punere în oglindă a propriilor alegeri care ne definesc destinele.

„Puzzle” este una dintre cele mai de succes producții studențești sibiene, fiind recompensată în acest an cu Premiul pentru cel mai bun spectacol și Premiul de originalitate la Blu Theatre Revolution University Contest Constanța.

„Puzzle” – singurul spectacol străin invitat la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului MORSI

Cele două reprezentații „Puzzle” au fost întâmpinate cu entuziasm de către publicul milanez, spectacolul sibian fiind singura producție străină invitată în Festivalul MORSI 2022, festival dedicat producțiilor de dans și teatru-dans studențești. Echipa din Sibiu s-a bucurat, de asemenea, de primirea călduroasă a doamnei prof. Tatiana Olear – directorul de la Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi, organizator principal al festivalului milanez.

Cu prilejul celei de-a doua reprezentații din „Puzzle”, studenții sibieni au fost onorați de prezența în sală a Excelențelor Lor, doamna Lucica Tudoranu și domnul Cristian Căpățînă, consuli în cadrul Consulatului General al României la Milano, care și-au arătat disponibilitatea de a susține orice activitate viitoare realizată între Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală, și școlile de teatru din Milano.

După Milano, „Puzzle” poposește la Chișinău și București

Coproducția sibiană semnată de Ianoș Petrașcu se pregătește în următoarele săptămâni de două noi plecări. În perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, „Puzzle” va fi prezent la BEFREEFestival în Chișinău. În același timp, „Puzzle” este singurul spectacol studențesc sibian selectat pentru a face parte din programul din acest an al Festivalului Național de Teatru din București, organizat în perioada 6-13 noiembrie

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc