11.3 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

”Intimate Choreographies: Cartografierea unei noi realități” va avea loc la Sibiu

Știri din Județ

Asociația 4 Culture, în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu are plăcerea să invite publicul sibian la o serie de evenimente performative în spațiul public. Acestea vor avea loc în zilele de 27, 28, 29 octombrie, 14:00 – 16:00, în diferite locații din Sibiu ce vor fi anunțate în datele menționate pe pagina de Facebook a evenimentului. Pentru a interacționa și a lua parte în mod direct cu evenimentul performativ, publicul este rugat să aibă la dispoziție un telefon mobil și un set de căști pentru a se conecta cu restul participanților. Organizatorul dispune de un număr limitat.
­

 

De asemenea, pentru că ne dorim ca acest mesaj să ajungă la cât mai mulţi participanți ne-ar ajuta foarte mult şi o distribuire a anunţului. Ataşat la acest mail o să găsiţi comunicatul de presă şi imaginea reprezentativă pentru proiect.

­

Curatoarei Andreea Căpitănescu și co-autorilor & performerilor: Alisia Nină, Ciprian Chiujdea, Ciprian Mihăilă-Leotescu, Cosmin Dorian Ilie, Pedro Gafei Aurelian, Vlad Benescu li se vor alătura ca invitate studentele din cadrul Universitatății „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Litere şi Arte, Departamentul de ArtăTeatrală: Erika Hera, Silvana Neda, Ioana Băiaşu și studenți ai Masterului de Actorie.

Primele etape ale proiectului au avut loc în luna octombrie la București și Brașov. O instalație performativă rezultată din acțiunile proiectului va fi prezentată publicului în cadrul unui expoziții ce va avea loc în luna noiembrie la WASP Working Art Space and Production, București și alte locații din țară.

Intervenția artistică constă în ghidarea audio în spațiul public a unui grup de maxim 20 de participanți simultan printr-un sistem audio individual (căști și receiver). Construcția coregrafică și dramaturgică, include indicații privind interacțiunea cu cei din jur, acțiuni coregrafice comune, integrând totodată momente de reflecție individuală experimentate simultan, prin fragmente din poemele artistului Anton Ovchinnikov (traduse în limba română) și texte scrise de artiștii participanți.

Din prima zi de război, dansatorul și coregraful ucrainean Anton Ovchinnikov, scrie și postează pe contul personal de social media poezii și poeme scurte, într-o încercare de a rămâne conectat artistic la experiența traumatizantă a izolării forțate, a violenței, deznădejdii și speranței, a unui corp blocat și captiv, care continuă să creeze o coregrafie a gândurilor, într-un timp care se dilată odată cu conștientizarea fragilității fiecărei ore de viață.


Conceptul proiectului pornește de la ideea ca spațiul de supraveghere/urmărire poate genera de fapt o intimitate emoțională profundă, care odată transpusă în cadrul instalației, subminează structura de putere detașată și neuniformă a tehnologiei.

**Intervențiile performative publice sunt documentate vizual și sonor. Prin participare publicul oferă dreptul organizatorului de utilizare al imaginilor și al înregistrărilor pentru: apariția pe paginile de comunicare ale partenerilor și finanțatorilor / apariția în instalația performativă rezultată din acțiunile proiectului prezentată publicului în cadrul unui expoziții ce va avea loc în WASP Working Art Space and Production, București și în alte locații.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Brădeni: Un nou scandal între PSD și PNL