spot_img
12.3 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

Banii UE pentru anul 2023: Nicu Ștefănuță stabilește pașii următori în negocierea bugetului cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola (CP)

Știri din Județ

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță a transmis următorul comunicat de presă:

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță (Renew Europe) s-a întâlnit ieri cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, pentru a discuta pașii următori în negocierea bugetului UE al anului 2023, de care responsabil eurodeputatul sibian.

Parlamentul dorește: 

• 853 de milioane în plus pentru a răspunde consecințelor războiului în statele membre, în Ucraina, dar și în Republica Moldova;

• 533 de milioane pentru criza energetică, securitate și independența energetică față de Rusia, precum și ajutor pentru facturile la energie;

• 210 milioane pentru impactul pandemiei în economie și cultură;

• creșterea bugetului Parchetului European condus de Laura Codruța Kövesi. 

“Săptămâna trecută, Parlamentul European mi-a dat un mandat puternic de negociere, prin votul raportului și al sumeloragreate cu celelalte grupuri politice. Este important să vorbim cu o singură voce”, menționează Nicu Ștefănuță.

Negocierile cu Consiliul și Comisia încep în 27 octombrie. Această fază durează 21 de zile, iar la final, Uniunea trebuie să aibă un buget agreat care să ajute cetățenii. În total, bugetul UE pentru anul 2023 se ridică la 300 de miliarde de euro. 

“În calitate de raportor al acestui dosar greu, mă voi lupta ca cetățenii să se simtă reprezentați, iar nevoile lor să fie ascultate. Nu va fi ușor, însă împreună putem să facem multe”, încheie eurodeputatul sibian.

Nicu Ștefănuță este europarlamentar USR.

Este vicepreședinte al Delegației pentru relațiile cu Statele Unite și membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară, al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European și membru supleant în Comisia pentruComerț Internațional.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș