0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Aplicația mobilă e-Primăria Sibiu: noua platformă de comunicare electronică cu cetățenii

Știri din Județ

“Am lansat anul acesta noua platformă de comunicare electronică cu cetățenii: e-administratie.sibiu.ro și avem în prezent peste 37.000 de conturi active create de cetățeni. Pentru cei care nu utilizează mijloacele de comunicare online, am pus la dispoziție la sediul central al Primăriei Sibiu un ghișeu digital, disponibil 24/7, pentru plăți și depunere de documente. Aplicația mobilă e-Primăria Sibiu este varianta de comunicare pentru cei aflați în mișcare, oferind cele mai importante funcții ale platformei online.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Aplicația mobilă e-Primăria Sibiu poate fi descărcată gratuit atât din Google Play și din App Store.

Pentru ce puteți utiliza aplicația:

  • Aceasta este în primul rând un instrument de plată. Toate cele peste 100 de tipuri de plăți pe care le puteți efectua pe platforma de e-administrație și la ghișeul digital, le puteți realiza și în aplicație. Condiția este să aveți un cont validat cu aplicația certMe, o măsură pentru siguranța datelor dumneavoastră.
  • Fiind conectată cu platforma de e-administrație, dacă aveți deja un cont validat, vă puteți conecta în aplicația mobilă e-Primăria Sibiu cu numele de utilizator și parola existentă. Astfel vă puteți consulta situația fiscală (plățile efectuate și sumele de plată) și puteți efectua plăți electronice
    • Dacă nu aveți cont în platforma de e-administrație, vă puteți crea unul direct din aplicația e-Primăria Sibiu. Pentru a valida contul, descărcați gratuit aplicația certMe pe telefon și apoi urmați pașii pentru validare. Veți fi ghidat prin mesaje în această procedură simplă care presupune verificarea identității dumneavoastră de către un operator uman, via video call.
  • Puteți depune diverse solicitări la Primăria Sibiu. Dacă doriți să depuneți o solicitare la adresa Direcției Fiscale Locale, a Serviciului Urbanism, a Serviciului Autorizare Transport sau una legată de activități comerciale sau ocuparea domeniului public, aplicația vă oferă această conexiune spre platforma de e-administrație.
  • Vă puteți programa la unul dintre ghișeele Primăriei sau cele ale serviciilor publice pentru audiențe, înmatriculări sau radieri auto, documente de Evidență a Persoanei sau de Stare Civilă, înregistrarea noilor născuți sau vă puteți programa pentru o discuție cu funcționarii de la Serviciul Domeniul Public.

În scurt timp, aplicația va pune la dispoziție o secțiune de Noutăți. Practic, veți putea primi pe telefon cele mai importante știri despre activitatea Primăriei.

Aplicația e-Primăria Sibiu a fost realizată în cadrul proiectului SALT-Sibiu: Administrație de Calitate, Accesibilă Locuitorilor prin Tehnologie, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Axa prioritară 2 – „Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș