17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Raluca Turcan: Într-o funcție de demnitate publică nu au ce căuta persoanele condamnate penal (C.P.)

Știri din Județ

Deputatul PNL Sibiu, Raluca Turcan a transmis următorul comunicat de presă:

În 2017 am inițiat un proiect de lege prin care solicitam ca persoanele corupte să nu mai poată fi alese în funcții publice. Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care face imposibilă accederea în funcții alese a persoanelor condamnate penal, după ce proiectul a trecut prin cele două camere ale parlamentului la 5 ani distanță.
Este un moment în care toate presiunile, toate jignirile, toate atacurile, pălesc în fața sentimentului de împlinire pe care ți-l dă această reușită atât de importantă pentru România.
O obligație a mea pentru oameni, pentru sibieni, este să militez și să creez cadrul legal pentru ca persoanele corupte să nu mai poată ocupa funcții publice. Acesta a fost dezideratul din 2017, atunci când țara era condusă de nume precum Carmen Dan, Florin Iordache, Tudorel Toader și alții, toți dirijați din umbră de Liviu Dragnea.
În mod normal, nu ar fi trebuit să ajungem la o prevedere legală pentru ca o persoană condamnată să nu poată candida.
În altă țară, e de bun simț lucrul acesta. Dacă ai fost condamnat, atunci, pentru a da credibilitate funcției publice, nu ar mai trebui să candidezi la Parlament sau în administrația publică locală. Din nefericire, la noi, un lucru de bun simț a fost obținut greu, cu foarte mari eforturi.
Această nouă lege ar trebui să fie un ultim semnal pentru mulți oameni politici, atât de la nivel central, cât și de la nivel local.
Într-o funcție de demnitate publică nu au ce căuta persoanele condamnate penal.
Cred că politica, atât la nivel înalt, cât și la nivel local poate fi făcută în mod profesionist doar cu oameni onești si integri, oameni care nu pot fi șantajați.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri