24.1 C
Sibiu
duminică, 14 aprilie, 2024

Nou focar de pestă porcină în județul Sibiu

Știri din Județ

Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu (C.L.C.B.), condus de prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu, a aprobat azi, în unanimitate, Decizia privind aprobarea Planului de măsuri pentru controlul bolii Pestă porcină africană (PPA), ca urmare a confirmării oficiale a acesteia la doi mistreți vânați în Fondul Cinegetic nr. 2 Noul Român aparținând de A.V.P.S. Jderul, județul Sibiu.

În fondul de vânătoare în care s-a declarat boala, a fost stabilită zona afectată, formată din zona infectată și zona tampon, cu o raza  de 13 km de la caz, compusă din:

  • zona infectată cu o rază de 8 km în jurul cazului, în care sunt cuprinse următoarele localități din județul Sibiu: Noul Român, Arpașu de Jos, Colun, Glâmboaca, Porumbacu de Jos, Scoreiu, Sărata, Cârțișoara, Arpașu de Sus, Fofeldea, Cârța și fondurile cinegetice : F.C.2 Noul Român și F.C.4 Balea.
  • zona tampon cu o raza de 5 km în exteriorul zonei infectate, zona în care sunt cuprinse localitățile: Marpod, Ilimbav, Săsăuș, Șomartin, Hosman, Săcădate, Porumbacu de Sus, – din județul Sibiu și localitățile Victoria, Ucea de Sus, Ucea, Corbi și Feldioara din județul Brașov; și fondurile cinegetice: F.C.39 Marpod, F.C.5 Porumbacu, F.C. 3 Arpașu, F.C. 1 Bruiu si F.C.7 Bradu din județul Sibiu si F.C. 39 Cincu si F.C. 24 Victoria din județul Brașov.

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu împreună cu personalul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu vor organiza controlul mijloacelor de transport în scopul identificării transporturilor ilegale de animale şi produse de origine animală precum și controlul privind respectarea de către persoanele fizice a interdicțiilor cu privire la accesul în zonele de restricție.

Nerespectarea prevederilor deciziei reprezintă încălcarea legii și se sancționează în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 984/2005 cu modificările ulterioare

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Începe sfertul CSO Voluntari – BC CSU Sibiu

Mesajul lui Dani Coman pentru fanii sibieni

Expoziție temporară la Muzeul Municipal Mediaș