4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Soluții de reciclare potrivite pentru fiecare casă

Știri din Județ

Protejarea mediului înconjurator a devenit în ultimii ani un lucru la care cei mai mulți dintre noi am început să fim foarte atenți și tocmai de aceea au aparut tot mai multe soluții de reciclare.

Îți prezentam mai jos 5 soluții reciclare potrivite pentru fiecare casă

1.Colectează selectiv deșeurile

Printre cele mai întâlnite soluții de reciclare potrivite pentru fiecare locuință se numără sortarea deșeurilor. Este poate cea mai simplă și la îndemână opțiune. Ai nevoie de un coș compartimentat sau patru coșuri cu ajutorul carora poți sorta plasticul/metalul, deșeurile reziduale, sticla si hârtia/carton. Acest proces este foarte important deoarece ulterior poți recicla totul mult mai ușor, mai ales daca in zona ta se colecteaza selectiv deșeurile.

Poți găsi numeroase variante de coșuri direct compartimentate, cele metalice fiind cel mai usor de integrat in locuinta, indiferent de stilul in care este amenajat spatiul. De cele mai multe ori este indicat sa alegi cosuri cu detalii colorate, care te vor ajuta atat pe tine, cat si pe ceilalti membri ai familiei sa aruncati deseurile in categoria potrivita.

2.Refolosește recipientele de sticlă

În ultimul timp tot mai multi producători au inceput sa folosească recipiente de sticla pentru sucuri si lactate. Nu arunca aceste recipiente dupa utilizare, ci aplica metoda văzută si la bunica sau mama ta si refolosește borcanele/sticlele pentru alte produse preparate de tine. Fie ca iti place sa faci dulceața sau poate compot, vei avea deja recipientele necesare.

Poți folosi etichete colorate pe care sa scrii de mana pentru un aspect mai traditional sau poti folosi un aparat special de etichetare daca preferi un stil mai modern, chiar si atunci cand vine vorba despre camara ta.

3. Reciclează prin proiecte DIY

Există o mulțime de obiecte pe care te-ai gandi sa le arunci, deși si-ar putea gasi un loc. Poți găsi pe Pinterest o multime de idei, mai ales unele potrivite si pentru copii. Aceasta poate fi o activitate creativa si interesanta pentru cei mici.

Poți transforma cu ușurintă o sticla intr-o vaza. Tot ce trebuie sa faci este sa o vopsești in culoarea dorita si sa ii aplici si sfoara. Este un design potrivit mai ales pentru balcon sau gradina.

Tot cu ajutorul sticlelor si al unei ghirlande luminoase poti crea un decor perfect pentru serile petrecute pe terasa.

Decoratiune luminoasa 

4.      Renunta la obiectele de unica folosinta din plastic

Este foarte usor sa folosesti produse de unica folosinta din plastic, nefiind nevoie sa le cureti ulterior. Totusi, acest obicei pe care l-am dezvoltat in ultimele decenii a dus la poluarea mediului inconjurator.

Atunci cand te gandesti sa organizezi un picnic sau un gratar, incearca sa gasesti alte optiuni pentru cunoscutele farfurii si pahare de plastic. O varianta mai prietenoasa cu mediul inconjurator este cea a obiectelor de menaj din hartie (biodegradabila).

Acestea sunt potrivite si pentru petrecerile celor mici. Gasesti o multime de paie, farfurii si pahare colorate, putand respecta cu usurinta orice tematica ti-ai propune.

Poti face o schimbare si daca alegi sa iti iei cafea la pachet. In locul paharului obisnuit pe care il primesti, mergi la cafenea cu propria ta cana. In felul acesta vei fi mai sigur ca nu se vor intampla accidente si vei ajuta si mediul inconjurator.

5. Prepară compost acasă

Daca vrei sa creezi compost natural, vei avea nevoie de un recipient special sau de o galeata cu capac inchisa la culoare. Cel mai bine este sa il depozitezi intr-un spatiu aerisit, de exemplu balcon sau terasa.

Vei avea nevoie de pamant si poti folosi deseurile menajare bogate in azot, coji de oua sau resturi de legume si fructe. Gasesti numeroase sfaturi despre modul in care poti obtine compost acasa si iti poti da seama ca este gata atunci cand s-a transformat in mod omogen in pamant.

ARTICOL SUSȚINUT DE ADI ECO SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș