6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Cum te ajută fibra de lemn să scazi facturile la energie?

Știri din Județ

Ce imagini îți vin în minte când te gândești la iarnă? O scenă cu zăpadă? Schelete de copaci cu  învelite în alb? Îți dai jos gheața de pe parbriz? Pentru majoritatea imaginea ideală le arată cum stau liniștiți lângă un foc într-o casă caldă și confortabilă, deoarece iarna servește ca o amintire a rolului critic pe care îl joacă izolația  în a ne menține locuința caldă și ferită de elementele naturale.

Izolația este o componentă vitală în menținerea căldurii în clădiri. Izolația locuințelor era puțin luată în considerare înainte de anii 1970, dar astăzi este recunoscută ca o componentă esențială a structurii. Printre altele, izolația poate fi utilizată pe podele, pereți plini, pereți cavități și acoperișuri. Când este amplasată corespunzător, funcționează bine, producând o atmosferă confortabilă și, eventual, ajută la economisirea banilor pe costurile energetice. 

Cu toate acestea, izolația trebuie să funcționeze corespunzător în legătură cu alte sisteme din țesătura clădirii, cum ar fi ventilația și etanșeitatea la aer, pentru a funcționa cât mai eficient posibil. O casă poate fi semnificativ mai sănătoasă dacă toți acești factori sunt luați în considerare în faza de proiectare. 

De ce izolație din fibre de lemn? 

Izolația din fibre naturale, cum e izolația din fibre de lemn, există de foarte mult timp. Un compus natural găsit în structura copacilor numit lignină ține împreună micile microfibre de celuloză care alcătuiesc fibra de lemn. Avantajul acestui lucru este că fibra de lemn permite mobilitatea umezelii, care este necesară pentru aerisirea clădirilor. Vaporii pot circula prin țesătura clădirii, lăsându-i să respire atunci când sunt combinați cu ventilație eficientă și măsuri de etanșeitate la aer. Procedând astfel, nivelurile de umiditate pot fi menținute la nivelurile lor ideale, iar creșterea umidității și a mucegaiului este stopată. 

Cum funcționează izolația din fibre de lemn? 

Izolația din fibre de lemn poate fi produsă ca fibră de lemn flexibilă sau ca placă (fie formată umedă fără liant, fie formată uscată cu un liant, dar fără utilizarea de substanțe chimice ignifuge în nici una). Acesta din urmă este un articol care a fost lipit termic. Izolația din fibre de lemn poate fi produsă într-o varietate de tehnici care permit densități variabile, rezistențe la compresiune, stocare a căldurii și mișcare a umidității. Acest lucru indică faptul că acest tip de izolație poate fi folosit la o mare varietate de construcții. 

Ce caracteristici mai are izolația din fibre de lemn?

Calitățile termice ale izolației din fibre de lemn sunt remarcabile. Costurile reduse ale energiei rezultă din densitatea mare, ceea ce înseamnă că căldura este ținută captivă în timpul verii și eliberată în timpul iernii pe măsură ce pereții exteriori se răcesc. Are proprietăți acustice excelente deoarece izolația din fibre de lemn absoarbe sunetul, făcând casa mai liniștită.

Dacă ți-a trecut prin minte că este momentul să îți izolezi locuința pentru a reduce cheltuielile cu energia termică, acum este momentul să o faci. Poți apela cu încredere la specialiștii izolatiinaturale.ro, care îți vor răspunde la orice nelămurire ai despre fibra de lemn. Cere acum o ofertă personalizată. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri