27.4 C
Sibiu
vineri, 22 septembrie, 2023

CRIZĂ: E.ON refuză să mai facă noi contracte cu instituții și firme

Știri din Județ

Poate părea incredibil, dar firma Eon România a început de câteva săptămâni să refuze încheierea de contracte noi la energie cu instituții publice și firme. Contactați de SIBIU INDEPENDENT, reprezentanții Eon România au confirmat informația și au explicat cauzele.

Lichiditatea în piață este în scădere accentuată din cauza suprataxării activităților de import/export, ceea ce duce la un deficit important al surselor de aprovizionare pentru furnizori pentru perioada următoare.

Suplimentar, E.ON a fost desemnat furnizor de ultimă instanță (FUI) de gaze naturale în luna noiembrie și depunem eforturi pentru procurarea de volume suplimentare pentru a putea prelua noi consumatori rămași fără furnizor.

În aceste condiții, suntem puși în imposibilitatea de a încheia noi contracte de furnizare cu clienții tradiționali, dar ne exprimăm speranța că situația se va îmbunătăți într-un viitor apropiat, astfel încât să putem relua ofertarea potențialilor parteneri.” ne-au comunicat oficial reprezentanții EON România.

SIBIU INDEPENDENT a primit numeroase sesizări de la diferite instituții și firme din județ care au fost efectiv refuzați fără explicații când au dorit să încheie contracte noi pentru diferite sedii cu cei de la E.ON. Până la urmă s-au adresat la alte firme furnizoare de energie din piață. Totuși, reprezentații instituțiilor spun că situația pare ilegală, deoarece un furnizor de ultimă instanță ca E.ON Energie România nu ar trebui să poată refuza un contract, mai ales cu instituții publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri