spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Străzile”nervoase” ale Sibiului. De la claxoane la studii ample de trafic

Știri din Județ

Publicitate

Nu există zi în care să nu fie raportate cel puțin două blocaje rutiere, atât în municipiul Sibiu cât și în imediata apropiere. Grupurile de Info Trafic sunt asaltate cu mesaje „nervoase” și fotografii „calde”, chiar din mijlocul ambuteiajului.


Și pentru că numărul mașinilor este într-o continuă creștere, iar vremea rea de afară descurajează mersul cu bicicleta sau pe jos, sunt necesare acțiuni concerte de fluidizare a traficului rutier. Conform unui Studiu de trafic elaborat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, intersecțiile și segmentele de drum critice din perspectiva blocajelor în trafic sunt
Mihai Viteazu-Nicolae Iorga, Piața Aurel Vlaicu – zona Centrul de Afaceri, Dimitrie
Anghel – Calea Cisnădiei, Str. Octavian Goga, traversările peste calea ferată, podurile peste Cibin
.

Ca interval orar, deplasările inutile ar trebui evitate între 7 și 8:30 dimineața, respectiv între 15:00 și 18:00 după-amiaza. Pentru că sunt nevoie urgente de măsuri, amplul studiu a ajuns astăzi și pe masa Consiliului Local Sibiu. Soluții sunt,însă birocrația este la fel de mare că și cozile de mașini.

Pilonii problematicii ai traficului sibian: lipsa unei variante de ocolire sud, configurația neadecvată a unor profile stradale; existența unor intersecții cu disfuncții și a unor treceri de pietoni riscante; deficitul de locuri de parcare; parcarea neregulamentară pe străzile secundare, pe trotuare și pe pistele pentru
biciclete, faptul că mijloacele de transport în comun nu asigură accesul în toate cartierele
orașului (de ex. Alma și Magnolia)și în periurban.

În condiții de fenomene meteorologice periculoase asociate precipitațiilor excedentare, în Municipiul Sibiu se pot produce şi inundații instantanee stradale, care să acopere temporar carosabilul cu un strat consistent de apă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului