18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

«City Break» este tema Concertului de Anul Nou de la Sibiu

Știri din Județ

Strălucita atmosferă plină de fervoare a muzicii clasice este rezervată celor care vor alege să se bucure de trecerea dintre ani la Sibiu. Aflat la cea de-a 14-a sa Ediție, Concertul de Anul Nou de la Sibiu continuă să inoveze formula vieneză și propune publicului tema sonoră a unui «City Break».

După îndelungata pauză, emoții înalte amplificate de regăsirea cu marile orașe ale lumii vor fi redate în concert de arta dirijorului Tiberiu Oprea. Invitat pentru prima dată pentru a susține Concertul de Anul Nou de la Sibiu, artistul va conduce un program spectaculos de vast conceput pentru Orchestra ICon Arts – Ansamblul de cameră al Filarmonicii de Stat Sibiu, acompaniată de balerini ai Teatrului de Balet din Sibiu, cu o coregrafie semnată de Aleisha Sibhoun Prodea.

Soliștii invitați vor fi Antonia Beteag – soprană, Andres Groza– bas, Ștefan Cazacu – violoncel, în timp ce rolul de ghid al City Break-ului muzical va reveni jurnalistului Cătălin Sava.

Evenimentul se va desfășura la Sala Thalia în dublă reprezentație cu începere de la ora 18:00: sâmbătă, 31 decembrie 2022 și duminică, 1 ianuarie 2023. Biletele de îmbarcare pentru prima destinație muzicală a anului 2023 s-au pus în vânzare prin rețelele entertix.ro și myticket.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (informații la numărul de telefon 0735.566.486).

Tradiția de a inova, partitura centrală a fiecărui Concert de Anul Nou de la Sibiu

Repere sonore din spații cu tradiție muzicală precum Paris, Veneția, Viena sau Budapesta vor glisa în pași de vals către piese culese din folclorul românesc pentru a face loc altor destinații imaginare din repertoriul cinematografic și pop-culture. Orașul ridicat din sunete pe scena Sălii Thalia prin dansuri pline de grație va păstra culorile locale ale fastului muzical și le va primi pe cele moderne prin abilitatea muzicii de a produce imagini acustice instantanee.

Ca în fiecare City Break, Concertul va cuprinde momente de suspensie temporală, lăsând în urmă iureșul de a descoperi noi teritorii muzicale. Pe măsură ce orele serii avansează, programul va crea spațiul necesar pentru romantismul ariilor și duetelor de operă care vor încheia seara în note triumfale.

Concertul de Anul Nou de la Sibiu, Ediția XIV, este un eveniment organizat de Asociația UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Filarmonica de Stat din Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și ICon Arts. Parteneri: Teatrul de Balet Sibiu, Continental Forum Sibiu, Tulipa Flower Shop. Parteneri media: Magic FM, SIBIU INDEPENDENT, Zeitung, Mesagerul de Sibiu, Sibiu Independent, Zile și Nopți, Profil Cultural, Știri de Sibiu, Casa de cultură a Municipiului Sibiu, #goodtime, Sibiu City App.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc