spot_img
10.1 C
Sibiu
sâmbătă, 18 mai, 2024
spot_img

Informare privind programul de vizitare a pacienților și modalitatea de acces a aparținătorilor în secțiile NON-COVID

Știri din Județ

Publicitate

Începând de azi 25.11.2022, accesul aparținătorilor/reprezentaților legali ai pacienților internați în secțiile non-covld ale Spitalului Clinic Județean de urgență Sibiu, este permis după cum urmează:

Publicitate

• de luni până vineri, în intervalul orar: 15.30 – 17:30; 

• sâmbătă – duminică in intervalul orar: 10.00 – 12:00 și 15:30 – 17:30.               

Vizita NU poate depăși 15 minute și va fi respectat cu strictețe intervalul orar menționat.

Secții cu acces limitat

Ținându-se cont de specificului activității și din cauza riscurilor asociate, în anumite secții accesul este limitat. Astfel, în secțiile: Boli Infecțioase, Obstetrică – Ginecologie I și II, Neonatologie I și Neonatologie II – Prematuri vizitele sunt permise,în mod excepțional, pe bază de cerere, doar cu acordul șefului de secție, în zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică în intervalul orar 15.30 – 17.00. 

Cererea poate fi descărcată de aici

După completare, cererea trebuie trimisă pe adresa de email a secției: 

➢ Obstetrică Ginecologie I: og1@scjus.ro

➢ Obstetrică Ginecologie II: og2@scjus.ro

➢ Neonatologie I: neonatologie@scjus.ro

➢ Neonatologie II Prematuri: prematuri@scjus.ro

➢ Boli Infecțioase: infectioase@scjus.ro

În secțiile ATI 1, ATI 2 și ATI Neurologie accesul aparținătorilor/reprezentanților legali este permis în zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică, în intervalul orar: 16.00 – 17.00, tot pe bază de cerere, după aprobarea medicului șef de secție. 

Vizita nu poate depăși 10 minute (incluzând timpul pentru echipare – dezechipare). Cererea trebuie trimisă pe adresa de email a secției: 

➢ ATI 1: ati1@scjus.ro;

➢ ATI 2: ati.gine@scjus.ro

➢ ATI Neurologie: ati.neuro@scjus.ro

Informații importante privind accesul și conduita 

În cadrul vizitei este permis accesul unui singuraparținător/reprezentant legal la un pacient astfel:

• pentru saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, este permis accesul unui singur aparținător/reprezentant legal pe zi pentru un pacient iar in salon va intra un singur aparținător, o dată; 

• pentru saloanele cu 4 paturi sau mai mult este  permis accesul unui  singur aparținător/reprezentant legal pe zi pentru  un pacient jar în salon pot intra doi aparținători/reprezentanți legal simultan. 

În secțiile/compartimentele în care se  afla internatepersoane imunodeprimate sau în saloanele cu precauțiuni de IZOLARE programul  de vizită  poate fi suspendat. 

Nu este permis accesul vizitatorilor care prezintă semne clinice  de infecții acute!  

Pentru toate secțiile, aparținătorii se vor prezenta la punctul de acces în secție pentru pacienți (marcat „ACCES PACIENȚI”}. Aparținătorii vor fi preluați și însoțiți de persoana desemnată în acest sens, care va efectua și triajul epidemiologic, conform unui formular standard care va fi completat și semnat de aparținător și va fi atașat Foii de Observație Clinică Generală a pacientului vizitat.

După completarea documentelor, personalul desemnat va instrui vizitatorul cu privire la modalitatea de echipare/dezechipare și va înmâna echipamentul de protecție format din: mască chirurgicală și botoșei de unică folosință. Pentru secțiile ATI, echipamentul se completează cu halat de unică folosință a cărui îmbrăcare corectă va fi supravegheată. Înainte de echipare se va realiza dezinfecția igienică a mâinilor!

Important: în timpul vizite sunt interzise înregistrările audio-video și fotografierea!

De asemenea, subliniem că nu este permisă introducerea niciunui obiect în zonele în care sunt îngrijiți pacienții. 

Recomandăm aparținătorilor să respecte cu strictețe instrucțiunile personalului în vederea limitării riscurilor și desfășurării în bune codiții a vizitării pacienților!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urs semnalat în localitatea sibiană Avrig

Copaci doborâți de vânt la Sibiu