spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Reciclarea brazilor de Crăciun

Știri din Județ

Publicitate

Când sezonul sărbătorilor de iarnă se apropie de final, este un moment bun să te gândești cum poți recicla bradul de Crăciun.

După ce cadourile au fost deschise și ambalajele aruncate la gunoi, există un ultim lucru de făcut: să scoți decorațiunile din brad și să dai jos bradul de Crăciun.

Dacă ai un brad de Crăciun verde natural sau un brad de Crăciun artificial frumos pe care îl folosești deja de ani buni, trebuie să știi că există soluții pentru a elimina în mod responsabil brazii de Crăciun. 

Despre asta ne-am propus să discutăm în acest articol.

Milioane de pomi de Crăciunajung la gropile de gunoi în fiecare an. 

Dar, există alternative mai bune și mai ecologice de a elimina brazii de Crăciun.

În primul rând, în cazul brazilor naturali care merg la reciclare, este important ca ei să fie despodobiți de toate decorațiunile și obiectele neorganice. Asigură-te că îndepărtezi luminile, beteala, decorațiunile. 

Consultă serviciile din localitatea ta și vezi dacă există mașini care ridică special brazii de Crăciun folosiți pentru a-i recicla în mod responsabil.

De asemenea, poți recicla bradul donându-l unei organizații de mediu care poate avea diferite utilizări pentru brazii vechi. 

De exemplu, unele grădini zoologice acceptă brazi naturali și ii folosesc ca jucării pentru animale. 

Anumite organizații pentru animale sălbatice reciclează pomii de Crăciun ca habitate pentru animale în timpul iernii.

În alte zone, pomii de Crăciun reciclați sunt folosiți pentru a proteja malurile râurilor, dunelor sau litoralului de eroziune.

Dacă ai o grădină mare, poți așeza bradul natural folosit astfel încât să fie utilizat ca habitat natural pentru fauna sălbatică. 

Arborele va deveni un acoperiș pentru animalele mici în lunile reci de iarnă, iar în timp se va descompune. 

Alte idei includ crearea unui habitat de pești în iazurile din curte sau utilizarea acelor camulci pentru straturile de flori.

ARTICOL SUSȚINUT DE ADI ECO SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri