3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Spectacol folcloric de excepție pe scena Centrului Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu

Știri din Județ

Scena Centrului Cultural „Ion Besoiu” va găzdui la început de decembrie un medalion tradițional la care vor participa dansatori din tară și străinătate, anunță reprezentanții Casei de Cultura a Studenților Sibiu.

În luna sărbătorilor de iarnă în care tradiția e mai puternică ca oricând, sibienii au ocazia să participe la un spectacol autentic si de neuitat unde toate se vor îmbina cu voia bună și pașii de joc.

În fiecare an, organizăm acest spectacol cu aceeași emoție și bucurie pentru că știm că sunt mulți iubitori de folclor autentic care ne apreciază eforturile. Dincolo de spectacolul în sine, „Tradiții” reprezintă olegătură culturală pe care o formăm an de an cu diverse ansambluri folclorice din țară și din Europa. Anul acesta, alături de noi îi vom avea ca invitați speciali pe dansatorii de la „Junii Brașovului”, pe cei ai Ansamblului Folcloric “Kud AbrasevicKraljevo” din Serbia, dar și soliști vocali din țară” a declarat Liliana Popescu, director al Casei de Culturăa Studenților Sibiu.

Sibienii vor avea parte așadar de un spectacol inedit din care nu vor lipsi colindele dar și cântecele dedicate aniversării zilei de 1 Decembrie.

Scena de dans va fi și gazda unei expoziții de costume populare din diferite zone etnografice, prezentate de dansatorii Ansamblului Folcloric Studențesc „Ardealul”. Așadar, vineri 2 decembrie, ora 19, sibienii sunt așteptați la Centrul Cultural “Ioan Besoiu”  pentru a aplauda și susține tradiția și autenticul.

Evenimentul este organizat de către Casa de Cultură a Studenților Sibiu și este co-finațat de Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse PrimăriaMunicipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș