18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Focar de Pestă Porcină Africană la Bradu. 9 localități în pericol de infectare

Știri din Județ

Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu (C.L.C.B.), condus de prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu, a aprobat azi, în unanimitate, Decizia privind aprobarea Planului de măsuri pentru controlul bolii Pestă porcină africană (PPA), ca urmare a confirmării oficiale a acesteia la un mistreț vânat în fondul de vânătoare Nr. 7 Bradu, gestionat de către AJVPS SIBIU, județul Sibiu.


În fondul de vânătoare în care s-a declarat boala, a fost stabilită zona afectată, formată din zona infectată și zona tampon, cu o raza  de 13 km de la caz (zonă infectată de minim 8 km + zonă tampon de 5 km), compusă din:

Zona infectată cuprinde localitățile: Bradu, Cașolț, Daia, Roșia, Cornățel, Nucet, Săcădate, Avrig și Mârșa din jud. Sibiu ;

Zona tampon, localitățile: Racovița, Sebeșu de Jos, Sebeșu de Sus, Turnu Roșu, Tălmaciu, Veștem, Mohu, Bungard, Nou, Hosman, Glâmboaca, Colun, Sărata, Porumbacu de Jos, Porumbacu de Sus – din județul Sibiu;

• Fondurile cinegetice aflate în zona infectata sunt: F.C. 7 Bradu, F.C.8 Cașolț, F.C.39 Marpod, F.C.5 Porumbacu si F.C.6 Avrig – din jud. Sibiu.

• Fondurile cinegetice aflate în zona tampon: partedin fondurile F.C.12 Rășinari, F.C.10 Sadu, F.C. 21 Șelimbăr, F.C. 22 Hamba, F.C. 24 Țichindeal si F.C.2 Nou Român – din jud. Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri