27.3 C
Sibiu
luni, 22 iulie, 2024

Cel mai mare American Corner din România a fost inaugurat la Biblioteca „ASTRA” din Sibiu

Știri din Județ

Cel mai mare American Corner din România a fost inaugurat la Biblioteca „ASTRA” din Sibiu, joi seara pentru public, când a avut loc un dialog între scriitorii de origine sibiană Andrei Codrescu din SUA şi Radu Vancu, a precizat, pentru AGERPRES, directorul bibliotecii, Răzvan Pop.

„American Corner din Sibiu este cel mai mare American Corner, este cea mai mare susţinere financiară pe care Ambasada Americii prin Departamentul de Stat al SUA o face în România, de acest gen, (…) se ridică la câteva zeci de mii de dolari. Ce este important de reţinut este că nu vorbim doar de investiţia în amenajare, ci este şi un fond de carte, au venit deja câteva sute de titluri şi vor mai veni. Este vorba despre literatură nouă. Aici are acces oricine, Pe lângă acestea vor fi granturi anuale de minim 10.000 de dolari, care se vor duce pe diferite workshopuri”, a explicat Răzvan Pop.

Publicitate

La etajul al cincilea în sediul nou al Bibliotecii Judeţene „ASTRA” din Sibiu, chiar vizavi de Colegiul Naţional „Octavian Goga”, un liceu renumit în Sibiu, pentru profilul uman, se află cel mai modern şi dotat spaţiu dintr-o bibliotecă de stat, locală, din municipiu. Scopul American Corner este „este de a pune bazele încrederii autentice şi de a construi în siguranţă un spaţiu cultural pentru cetăţenii români şi americani din regiune. Centrul oferă servicii, informaţii sigure, diverse resurse şi un cadru pentru o gamă largă de activităţi culturale şi educaţionale. Astfel, sunt organizate o serie de programe care pun în evidenţă cultura americană şi valorile democraţiei, cursuri de limbă engleză, ateliere a căror tematică include combaterea dezinformării, diverse grupuri de discuţii, seminarii, expoziţii, întâlniri cu reprezentanţi locali şi ai S.U.A. specializaţi în studii americane”, potrivit unui comunicat de presă al celor de la American Corner Sibiu.

Potrivit sursei citate, „În cadrul American Corner Sibiu, publicul larg are acces la o valoroasă colecţie de cărţi, DVD-uri, CD-ROM-uri şi cărţi electronice ale căror subiecte sunt legate de cultura americană şi învăţarea limbii engleze. De asemenea, centrul oferă acces gratuit la internet şi o serie bogată de materiale educaţionale.”

Sibiul a devenit în ultimii ani un oraş cu un comandament NATO şi la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu există programe de studii în limba engleză, iar American Corner reprezintă un loc cu resurse utile.

Acesta este cel de-al zecelea centru din programul American Corners, care se desfăşoară în bibliotecile din Bacău, Baia Mare, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Timişoara şi Târgu Mureş.

Programul American Corners din România a început în anul 2005. Există peste 600 de asemenea centre, în mai mult de 150 de ţări.

În toate aceste centre, publicul interesat are acces gratuit la resursele, serviciile şi programele oferite. În American Corner de la Sibiu, accesul este posibil între orele 08.00 şi 16.00.

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri