5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Parteneriatul SUA – România se vede în imagini și la Sibiu

Știri din Județ

Parteneriatul SUA – România se vede în imagini și la Sibiu, în Piața Huet, în perioada 8 decembrie 2022 – 10 ianuarie 2023.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Agenția Națională de Presă Agerpres organizează o expoziție fotografică outdoor intitulată „We, the people”. Pe cele 25 de panouri amplasate în această piață centrală au fost afișate imagini ale momentelor importante în cooperarea dintre cele două state. Primarul Astrid Fodor a participat la vernisajul expoziției care a fost găzduit de sala expozițională a Primăriei Sibiu.

„Faptul că ați ales să marcați acest parteneriat printr-o expoziție foto este inspirat și vă felicit pentru idee pentru că o imagine înlocuiește 1000 de cuvinte. Am vizitat cu plăcere expoziția și am primit prin cele 150 de fotografii informații și mai ales emoția acestor 25 de ani de colaborare între cele două state.

De la proiectele în domeniul militar și până la evenimentele culturale și cele în domeniul educației, acest parteneriat spune o poveste frumoasă, în care istoria, cultura și tradițiile s-au alăturat pentru a celebra similaritățile, dar și diferențele care ne fac atât de speciali”, a transmis primarul Astrid Fodor în cuvântul de deschidere.

Pe lângă oficialități locale, la vernisaj au participat Diana Baciuna – secretar de Stat în Ministerul Culturii, Andrei Luca – director în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Claudia Nicolae – directorul general al Agenției Agerpres. Din partea Ambasadei SUA au fost prezenți la eveniment William O’Connor – atașat cultural și Timothy Gerhardson – consilier pentru presă şi cultură, precum și echipa care se ocupă de acest proiect.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri