8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

9 decembrie – Ziua Internațională Anticorupție

Știri din Județ

În fiecare an, la data de 9 decembrie se celebrează Ziua Internațională Anticorupție, decizie luată prin Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției, document ratificat și de România.


Cu acest prilej, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Crin Nicu Bologa se află la Washington D.C., pentru o vizită de două zile, la inițiativa Ambasadei României în SUA. Acesta participă la un eveniment focalizat asupra eforturilor și experienței României în organizarea luptei împotriva corupției și consolidării statului de drept și a avutîntâlniri cu oficiali americani din cadrul Departamentului de Justiție al SUA, respectiv domnul Kenneth A. Polite, Jr. – asistent al Procurorului General și cel care conduce Divizia penală din cadrul Departamentului de Justiție și domnul Bruce Schwartz – adjunct al asistentului Procurorului General și consilier pentru relații internaționale cu atribuții în combaterea corupției transfrontaliere.

În cursul acestei zile, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție Crin Nicu Bologa urmează să se întâlnească și cu reprezentanți ai Departamentului de Stat, precum și cu alți profesioniști din mediile guvernamentale, de expertiză și de analiză americane, specializate în domeniul anticorupție.

În același context al sărbătoririi Zilei Internaționale Anticorupție, un grup de studenți la Școala Națională de Studii Politice și Administrative s-a aflat în vizită la sediul Direcției Naționale Anticorupție și au intrat în dialog cu procurorul șef adjunct al DNA Codrin Gavra și cu alți reprezentanți ai instituției. Discuțiile s-au referit la importanța și rolul instituției în contextul eforturilor României de a combate cât mai eficient corupția mare și medie.

De asemenea, cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție, DNA lansează un concurs de eseuri având ca tematică importanța combaterii corupției. Mai multe detalii despre subiectul de concurs și modul de desfășurare al acestuia(dimensiunea textului, adresa de trimitere, data limită, anunțarea rezultatelor) vor fi afișate în scurt timp pe pagina de Facebook a DNA.

Cele mai bune trei eseuri vor fi premiate până la sfârșitul anului, premiile fiind acordate de procurorul șef al DNA Crin Nicu Bologa.

Totodată, conducerea DNA dorește să reasigure că lupta împotriva corupției continuă cu fermitate, profesionalism, responsabilitate pentru un act de justiție corect, în apărarea intereselor generale ale societății și în beneficiul cetățeanului român.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș