spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu prezent la Ziua Distinșilor vizitatori organizată în cadrul exercițiului Loyal Leda 2022

Știri din Județ

Publicitate

Vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Constantin Luca a participat la Ziua Distinșilor vizitatori organizată în cadrul exercițiului Loyal Leda 2022, care a avut loc pe teritoriul mai multor state NATO.

La acest exercițiu au participat peste o mie de militari aparținând Comandamentului Multinațional de Sud-Est, Comandamentului Forțelor Aliate din Turcia și ai Comandamentului Diviziei Multinaționale de Sud-Est, experți din structuri NATO și ale Armatei României.


În cadrul evenimentului a avut loc ceremonia de semnare a documentului care atestă recertificarea nivelului de pregătire pentru conducerea unei operațiuni militare a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.

La Sibiu va fi organizată astăzi Ziua Distinșilor vizitatori a exercițiului multinațional de comandament intitulat LOYAL LEDA 22.

Exercițiul se desfășoară în perioada 30 noiembrie – 9 decembrie pe teritoriul mai multor state membre NATO și la el participă peste 1.000 de militari și experți din structuri ale Alianței Nord-Atlantice.

Exercițiul LOYAL LEDA 22 este organizat și condus de LANDCOM, prin intermediul Centrului de Instruire al Forțelor Întrunite din Polonia și se desfășoară după un scenariu fictiv, care urmărește planificarea și conducerea fazei de execuție a unei operații majore întrunite, în cazul activării Articolului 5 din Tratatul NATO.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda