26.2 C
Sibiu
duminică, 21 iulie, 2024

Deschiderea American Corner Sibiu la Biblioteca ASTRA

Știri din Județ

Miercuri, 7 decembrie 2022, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, împreună cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și al Asociației Naționale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), au organizat ceremonia oficială de deschidere a spațiului American Corner Sibiu, la etajul 5 al bibliotecii, într-o ambianță festivă.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența distinșilor reprezentanți ai Ambasadei SUA la București și ai Departamentului de Stat al SUA, în fața reprezentanțilorautorităților locale și județene, ai unor instituții de cultură, de învățământ sau ai cultelor religioase, dar și areprezentanților antreprenoriatului local și ai societății civile.

Publicitate

„American Corner Sibiu, al zecelea din rețeaua de colțuri americane care funcționează în România, reprezintă un spațiu pe care cu toții dorim să îl întâlnim într-o bibliotecă publică a timpurilor pe care le trăim. Dorința noastră este ca el să fie un spațiu deschis și accesibil tuturor utilizatorilor, un spațiu al interacțiunii culturale, al comunicării educaționale, științifice, artistice sau socio-profesionale. Așa cum se poate observa, etajul 5 al Bibliotecii ASTRA beneficiază acum de o nouă infrastructură și un design modern și prietenos. A devenit un spațiu multifuncțional, inteligent și versatil care corespunde așteptărilor utilizatorilor din ziua de azi ai unei biblioteci.

Pe lângă resursele culturale disponibile și găsirea unui loc confortabil pentru studiu și lectură, cei care vor veni aici vor avea prilejul de a participa la diferite activități care să îi susțină în formarea personală sauevoluția profesională. Cu sprijinul partenerilor noștri de la Ambasada SUA în România, fondul de publicații va fi îmbogățit constant, astfel încât să permită celor interesați accesarea unor informații actualizate privind istoria și valorile culturale americane.

În egală măsură, American Corner Sibiu va organiza gratuit cursuri de limba engleză, dezbateri, ateliere și alte activități pentru diferite categorii de public. Va fi un spațiu destinat tuturor celor care ne trec pragul, fie că sunt utilizatori înregistrați, oaspeți care vizitează biblioteca sau turiști care doresc să admirepanorama Sibiului de pe terasă. Suntem entuziasmați că am găsit susținere și am reușit să finalizăm acest proiect, la realizarea căruia a pus umărul o echipă extinsă de oameni. Apreciez efortul tuturor și le aduc mulțumiri pentru susținere și colaborare. Mă bucură enorm să constat că ne animă pe toți dorința firească de a oferi cât mai mult comunității în care trăim și activăm.”, a transmis dl. Răzvan Pop, managerul Bibliotecii ASTRA , la finalul zilei încărcate de evenimente în spațiul Colțului American Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Primaria Sibiu vrea să sterilizeze 500 de câini

Școala de vară BECOME

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică