spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Zburătorii au făcut spectacol la prima etapă a Cupei României la baschet în scaun rulant

Știri din Județ

Publicitate

Sportivii în scaun rulant din Sibiu, Brașov, Cluj și Argeș au oferit o lecție de viață pe parcursul celor 3 zile de desfășurare a competiției naționale Cupa României la baschet în scaun rulant.

Ei au demonstrat încă o dată că sunt învingători, că scaunul rulant le dă aripi să își depășească limitele zi de zi. Mai mult decât un sport și o provocare, pentru Zburători, baschetul este o terapie, un mod de viață, o șansă să demonstreze că determinarea și curajul sunt cuvinte care îi definesc în tot ceea ce fac.

Prin intermediul proiectului Integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități motrice prin activități sportive – Cupa României la baschet în scaun rulant, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu sprijină, timp de 7 luni, 28 de persoane cu dizabilități care trăiesc în Sibiu, Cluj, Brașov și Argeș, prin implicarea în antrenamente săptămânale de baschet în scaun rulant. La finalul proiectului, participanții au ocazia să participe la un eveniment sportiv național, Cupa României la baschet în scaun rulant, desfășurat în 2 turnee organizate în decembrie 2022 și martie 2023.
Primul turneu, desfășurat weekend-ul care a trecut (9-11 decembrie 2022) la Sala Transilvania din Sibiu, a reunit 4 echipe de sportivi în scaun rulant, care au pus în scenă un “spectacol” de baschet minunat, încurajați de uralele galeriei și de aplauzele călduroase ale publicului.


Iată rezultatele celor 3 zile de competiție:
Vineri, 9 decembrie:
· Clubul Veraflor Brașov – Clubul Paralimpic Salvia 2000 Cluj Napoca 49 – 38
· Clubul Sportiv Comunitar Sibiu – Clubul Wheelchair Basketball Argeș 26 – 11
Sâmbătă, 10 decembrie:
· Clubul Veraflor Brașov – Clubul Wheelchair Basketball Argeș 51 – 08
· Clubul Paralimpic Salvia 2000 Cluj Napoca – Clubul Sportiv Comunitar Sibiu 43 – 30
Duminică, 11 decembrie:
· Clubul Paralimpic Salvia 2000 Cluj Napoca – Clubul Wheelchair Basketball Argeș 34 – 11
· Clubul Veraflor Brașov – Clubul Sportiv Comunitar Sibiu 45 – 31

Mai multe informații și imagini puteți găsi pe canalele de social media ale Clubului Sportiv Comunitar Sibiu. Facebook I Instagram Proiectul Integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități motrice prin activități sportive – Cupa României la baschet în scaun rulant este derulat de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu și finanțat prin
programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului