3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Tu ce ai donat din magazinul Lidl pentru Banca pentru Alimente Sibiu?

Știri din Județ

Lidl România organizează o nouă colectă de alimente în 212 magazine din 90 de localități, în parteneriat cu rețeaua Băncilor pentru Alimente din România.

În perioada 1 – 31 decembrie 2022, clienții Lidl pot dona produse alimentare neperisabile în cutiile special amenajate la ieșirile din magazin, sprijinind astfel bătrâni, copii, adulți în prag de sărăcie sau persoane cu dizabilități aflați în grija ONG-urilor partenere ale rețelei.

Alimentele strânse în Sibiu în magazinele Lidl vor fi donate asociațiilor din județul Sibiu care lucrează în domeniul social cu copii, tineri, persoane cu dizabilități și vârstnici.

Într-un context în care o treime din produsele alimentare sfârșesc în fiecare an la groapa de gunoi, iar 1 din 3 români sunt în pericol de sărăcie sau excluziune socială, colectele de alimente reprezintă o soluție sustenabilă, cu acțiune imediată, concretă și eficientă prin care persoanele vulnerabile pot beneficia de hrană.

Lidl România împreună cu rețeaua Băncilor pentru Alimente din România a organizat în ultimii 4 ani, șase colecte de alimente cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a sărbătorilor de Paști sau în sprijinul refugiaților, clienții Lidl donând prin toate aceste inițiative un total de peste 141 de tone de alimente, care au ajuns la peste 35.000 de beneficiari, de la peste 200 de ONG-uri care sprijină persoane din comunități vulnerabile.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș