spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Dezastru pe Aeroportul Sibiu: Ryanair se retrage, Wizz Air anulează curse

Știri din Județ

Publicitate

Cei doi operatori de curse low-cost ce operează pe Aeroportul Internațional Sibiu, Ryanair și Wizz Air, parțial, au decis să nu mai facă curse de anul viitor de aici. Wizz Air va mai avea unele curse, dar altele, ca cea către Frankfurt este deja suspendată de la finele lunii martie 2023, deși nu s-a făcut încă un anunț oficial.

Ryanair a anunțat astăzi oficial, ceea ce se vehicula pe surse de o săptămână: de la finele lunii martie 2023 anulează toate cursele de pe Aeroportul Sibiu. Iar cursele suspendate pe perioada iernii, nu vor mai fi reluate de la vară.

Astfel, Aeroportul Internațional Sibiu pierde 9 destinații unde Ryaniar avea zboruri: Treviso, Bruxelles, Dublin, Viena (toate la finele lunii martie 2023), Bologna, Billund, Corfu, Milano, Liverpool (deja suspendate din toamnă).

Wizz Air nu mai vinde bilete pe ruta Sibiu – Frankfurt după data de 22 martie 2023, când este programată ultima cursă. Wizz Air a păstrat pentru anul viitor cursele spre Madrid, Londra, Dortmund, Karlsruhe, Memmingen, Nurnberg.

Pe Aeroportul Sibiu mai opereză compania germană Lufthansa cu partenerii lor Austrian Airlines.

SIBIU INDEPENDENT a întrebat reprezentanții aeroportului încă de săptămâna trecută despre aceste suspendări, dar nu am primit niciun răspuns.

ACTUALIZARE 15 Decembrie 2022

În urma articolului publicat de Ziarul Sibiu Independent, reprezentanții Aeroportului Sibiu au transmis răspunsul solicitat de noi. Redăm mai jos punctul de vedere:

Ca urmare a solicitării Dvs. și conform declarațiilor oficiale din partea reprezentanților RyanAir apărute în presa de profil în cursul zilei de ieri, vă pot confirma astăzi faptul că RyanAir va suspenda toate operațiunile de la Sibiu începând cu sezonul de vară 2023 din cauza lipsei unor scheme de stimulare pe termen lung. Cu toate că Aeroportul Internațional Sibiu împreună cu Consiliul Județean Sibiu au întreprins demersuri și au aprobat o Politică comercială care să permită și să asigure operatorii aerieni de faptul că aeroportul Sibiu este un partener și conștientizează riscul de suspendare în primii ani de operare a unei rute, respectiv până la maturitatea acesteia, decizia companiei aeriene a fost cea menționată anterior. Politica comercială prevede o serie de scheme de stimulare complementare care permit susținere atât pe termen scurt și mediu (schemă de stimulare în vederea deschiderii de noi rute), cât și pe termen lung (schemă de stimulare pentru creștere de capacitate). Prezența RyanAir la Sibiu a demonstrat că acest instrument este eficient, însă din raționamente economice un nivel și mai scăzut al discount-urilor aplicabile nu se justifică. Eforturile noastre vor continua și încercăm ca prin intermediul altor operatori aerieni rutele ce vor fi închise să fie din nou disponibile. Mai mult, precizăm faptul că la nivelul regiei s-a făcut uz de toate instrumentele naționale și europene disponibile pentru o dezvoltare a rețelei de rute (ajutor de stat, politică comercială etc). RyanAir va fi în continuare un potențial partener în atenția noastră, relațiile comerciale cu acesta nu vor fi neglijate. Sperăm ca la un anumit moment să fie identificat un alt element comun care să determine reluarea de operațiuni de la Sibiu.
Și în ceea ce privește cursele Wizz Air în sezonul de vară 2023 vor exista modificări, respectiv aceștia vor suspenda cursele spre Frankfurt Hahn însă vor suplimenta frecvențele pe cursele spre Memmingen și Nuremberg.

Publicitate

2 COMENTARII

    • Nu au primit suficienti bani de la consiliul local … crezi ca vin asa pe 5 lei castig la o cursa? Se negociază pentru fircare locatie compensari si alte „stimulente” depinde cat le-a oferit BV sau alte județe apropiate, ii doare în basca dacă orașul respectiv nu are trafic mare pe rutele lor cine vrea se deplasează pana la CJ , MS sau BV dacă vrea sa zboare pe o distanță mai mare, cursele scurte sunt neprofitabile cu mici excepții

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli

Rășinariul are capelă mortuară la standarde