18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Ansamblul folcloric “Cibinul” va reprezenta județul Sibiu la Festivalul Naţional de Datini şi Obiceiuri de Crăciun

Știri din Județ

Ansamblul Folcloric „Cibinul” al Palatului Copiilor Sibiu va reprezenta județul la un Festivalul Naţional de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ce va avea loc în staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai.

Peste 400 de copii, adolescenţi şi tineri din şapte judeţe participă, în perioada 15-18 decembrie, la Festivalul Naţional de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul „Asta-i datina străveche”.

Festivalul are ca scop, în primul rând, promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor de Crăciun şi Anul Nou, dar şi a staţiunilor Băile Felix şi Băile 1 Mai. Ne dorim să impulsionăm ansamblurile de copii în preluarea, prelucrarea şi prezentarea folclorului autentic, prezentat într-un schimb cultural între copii, tineri şi profesori din România. Nu în cele din urmă, urmărim să sporim nivelul de toleranţă etnică şi dialogul intercultural al copiilor/tinerilor reprezentanţi ai diferitelor minorităţi etnice din România, prin spectacole în care aceştia îşi pot valorifica propriile tradiţii, dar şi pentru a învăţa şi cunoaşte alte culturi şi reprezentanţii acestora„, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Pro Bambini din Oradea, Crina Dobocan, organizator.

Cei 415 copii participanţi au vârste diferite, între 3 şi 18 ani, şi reprezintă judeţele Bihor, Maramureş, Sibiu, Bistriţa Năsăud, Cluj, Suceava şi Satu Mare.

Fiecare grup va fi preluat, încă de la sosire, de profesori voluntari de la Liceul Tehnologic Felix şi din Oradea, şi va fi însoţit pe parcursul întregului festival.

Programul festivalului va cuprinde, în 16 decembrie, o paradă a portului popular care se va desfăşura în Staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai (zona centrală), urmată de un spectacol în aer liber pe scena din Piaţeta Ştrandului Apollo.

Ziua de sâmbătă, 17 decembrie, va fi dedicată prima parte unui program liber la Aquaparkul President din Băile Felix, iar după-amiază va avea loc spectacolul – concurs, la Căminul Cultural din Băile 1 Mai. Ultima zi a festivalului se va încheia cu un tur turistic în Băile Felix.

Festivalul „Asta-i datina străveche” este organizat de Asociaţia Pro Bambini din Oradea, în parteneriat cu Primăria Comunei Sânmartin, Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai şi Liceul Tehnologic Felix, fiind a XI-a ediţie. Proiectul este finanţat de Primăria comunei Sânmartin.

„Păstrarea valorilor naţionale este extrem de importantă în actualul context european, dar nu numai atât, este şi o obligaţie faţă de copiii noştri pentru păstrarea şi promovarea tradiţiilor şi datinilor româneşti. Este un bun context pentru promovarea celor două staţiuni în vederea creşterii numărului de turişti de la an la an. Am asigurat logistica necesară, cazarea şi masa participanţilor la festival”, a declarat primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza.

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc