spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Adrian Bibu, despre realizarea unui sistem plutitor de colectare a deșeurilor de pe râul Cibin (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Adrian Bibu, liderul liberalilor sibieni și administratorul public al județului Sibiu, după discuția cu viceprimarul Clujului, a transmis către mass media sibiană următorul comunicat de presă:


Consiliul Local Sibiu a aprobat indicatorii tehnico-economici ai unei investiții propusă de PNL – realizarea unui sistem plutitor de colectare a deșeurilor de pe râul Cibin.

Valoarea investiției care se va realiza în Turnișor, în zona Zăvoi, este de aproximativ 352 mii lei.

”Am discutat anul trecut cu viceprimarul municipiului Cluj Napoca, Ștefan Tarcea, despre eficiența unui astfel de sistem aflat în funcțiune deja pe Someș. Ulterior, am inițiat hotărârea în Consiliul Local , iar acum , odată cu aprobarea indicatorilor, intrăm în linie dreapă Este limpede că valorificarea potențialului pe care îl are Cibinul presupune, înainte de orice, un râu curat. Nu putem realiza investiții în scop de agrement pe malurile unui curs de apă pe care plutesc gunoaie” – afirmă președintele PNL Sibiu, Adrian Bibu.

Sistemul care va fi realizat la Sibiu presupune odată cu toate dotările și realizarea unui drum de acces și a unor ziduri din beton, toate incluse în prețul estimat și aprobat.

Potrivit informațiilor transmise de liberalii sibieni, barajul plutitor va colecta eficient deșeurile care vor fi ulterior evacuate simplu și va fi adaptabil la variațile de debit ale râului menținându-și funcțiunile . În plus, sistemul nu va afecta mediul , fauna și flora, nu va obstrucționa debitul și nu va cauza inundații.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda