spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Liberalii sibieni strâng rîndurile și prezintă ce au realizat în comunitățile județului

Știri din Județ

Publicitate

Pagina de Facebook intitulată Liberalii sibieni a început de astăzi să prezinte realizările primarilor PNL din județ. Adrian Bibu, președintele organizației municipale Sibiu a PNL este amfitrionul care a pus bazele acestei pagini. „Pagina Liberalii sibieni prezintă o serie de postări dedicate acelor colegi din județ care reprezintă cel mai bine spiritul liberal și care transformă prin implicarea lor, comunitățile în care trăiesc. Pentru noi, Organizația Municipală Sibiu a PNL, respectul pentru oameni și demnitatea funcției publice sunt cheia unei administrații responsabile. Ei sunt colegii noștri, pentru care vorbesc faptele. Ei sunt LIBERALII SIBIENI” a scris Adrian Bibu.


Nu întâmplător, primul liberal prezentat este Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș. Iată cum prezintă pagina Liberalii sibieni pe colegul lor de la Mediaș:

Mediașul este astăzi, în întregime, un mare șantier. Se lucrează în toate cartierele, fără excepție, la proiecte mai mici sau mai mari, toate însă esențiale pentru dezvoltarea orașului.

Primarul Gheorghe Roman este cel care și-a asumat schimbarea municipiului Mediaș printr-o strategie pe cât de simplă, pe atât de eficientă: atragerea de fonduri. Mediașul a trebuit să recupereze ani întregi pierduți, și a făcut-o cu ajutorul unei echipe care a înțeles că rolul său este să răspundă așteptărilor cetățenilor.

Astăzi, în Mediaș, valoarea totală a proiectelor de finanțare semnate de Primărie este de peste 200 de milioane de euro. Exceptând perioada de pandemie, primarul Mediașului a făcut din întâlnirile cu cetățenii o obișnuință:

”Obligația de a sta de vorba cu oamenii devine de fapt o plăcere, atunci când administrația livrează mai mult decât vorbe, atunci când ceea ce s-a discutat acum 6 luni, spre exemplu, astăzi se îndeplinește, atunci când poți să-i privești pe cetățeni în ochi ”- explică Gheorghe Roman.

Iată câteva dintre proiectele administrației liberale:

☑️ Mediașul a rămas singura comunitate din județ care folosește troleibuze pentru transportul în comun. Extins în ultimii ani, transportul în comun electric rămâne o prioritate.

☑️ Mediașul este nucleul de dezvoltare al ADI Nord Trans, asociația care va gestiona transportul între localitățile din jurul municipiului. În numele ADI Nord Trans, Gheorghe Roman a semnat deja un contract de finanțare de 50 milioane lei pentru achiziția a 16 autobuze electrice și realizarea a 38 de stații de încărcare.

☑️ Noul Bazin didactic de înot al Mediașului se apropie de finalizare.

☑️ Primăria Mediaș a inițiat proiectele unui Centru comunitar medico-social, ale unui Centru Multifuncțional Educațional și ale unui Centru Social Comunitar. A elaborat de asemenea proiecte pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.4, a celei Gimnaziale din Ighișu Nou, pentru reabilitare străzi și rețele, pentru construirea de locuințe sociale, pentru construirea unei săli de sport la Școala Mihai Eminescu și pentru amenajarea unor baze sportive la Colegiul SNG și la Școala Generală Nr. 7.

☑️ Centrul istoric al municipiului Mediaș va fi complet reabilitat păstrându-se specificul istoric, dar oferind o perspectiva modernă asupra orașului. Lucrările vor începe în această toamnă și vor dura aproximativ 1 an .

☑️ Șantierul noii creșe din cartierul Vitrometan a început tot în această primăvară

☑️ Reabilitarea străzilor din Mediaș, cu lucrări la rețelele de apa, canalizare menajeră si pluvială, va avea un impact major în îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă