24.1 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

Cursuri gratuite de educație digitală, la Biblioteca ASTRA Sibiu

Știri din Județ

Programul de educație și incluziune digitală se desfășoară gratuit la Biblioteca ASTRA Sibiu, cu sprijinul Fundației EOS România (Educating for an Open Society Romania).

Cei interesați să dobândească competențe digitale de bază urmăresc cu atenție instrucțiunile transmise de colegii noștri, cu ajutorul platformei de învățare CompetentDigital.ro, spațiu virtual care oferă acces la o serie de materiale și tutoriale.

„Ne-am concentrat astăzi pe învățarea completării formularelor online și exersarea competențelor de utilizare a browserelor de navigare pe internet dobândite în cadrul sesiunilor anterioare. Participanții au fost interesați, în special, de crearea unui cont on-line pe diferite site-uri pentru a putea naviga. Ne bucură faptul că ei doresc să cunoască mai multe despre mediul online și că sunt deschiși spre acumularea de noi cunoștințe care să îi ajute în dezvoltarea competențelor digitale.”, a precizat colega noastră, Malvina Sabău din cadrul Compartimentului Informatizare Digitizare.

Activitățile proiectului ÎmpreunăînRomâniaDigitală vizează formarea și dezvoltarea de competențe digitale de bază: căutare și accesare site-uri web, deprinderea utilizării unor aplicații electronice sau instrumente pe diferite dispozitive electronice, folosirea unor website-uri pentru urmărirea știrilor, creare de conturi pe diferite platforme, utilizarea formularelor online, îndeplinirea diferitelor problemele cu ajutorul tehnologiei și Internetului.

 Informații suplimentare despre programul național de incluziune digitală „Împreună în România Digitală” de Fundația EOS se regăsesc online: https://eos.ro/https://incluziunedigitala.ro/

***
Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri